Η ατζέντα της ημέρας: Συνελήφθη ο ύποπτος για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου

1

Στρατιωτικός της Αεροπορίας συνελήφθη για τη διαρροή απορρήτων εγγράφων από το Αμερικάνικο Πεντάγωνο

  • Ποιος είναι ο συλληφθείς; Ο ύποπτος ονομάζεται Τζακ Τεϊσέιρα, 21 ετών, μέλος της Εθνοφρουράς Αεροπορίας της Μασαχουσέτης.
  • Που διέρρευσαν οι πληροφορίες; Στη διαδικτυακή ομάδα Thug Shaker Central, με 20-30 μέλη, τα οποία μοιράζονταν την αγάπη τους για τα όπλα, ρατσιστικά μιμίδια και βιντεοπαιχνίδια.
  • Η σημασία της διαρροής: H διαρροή αυτή μοιάζει να είναι η σοβαρότερη που έχει σημειωθεί στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια, καθώς φωτογραφίες ευαίσθητων εγγράφων αναρτήθηκαν στο Discord και άλλες πλατφόρμες, περιλαμβανομένου του 4Chan, του Telegram και του Twitter.
2

Αποφυλακίζεται αύριο η Εύα Καϊλή

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Κορυφώνεται το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού, αύριο, Μεγάλη Παρασκευή

4

Πέντε μαχητικά αεροσκάφη από την Πολωνία αποκτά η Ουκρανία μετά τη συγκατάθεση της Γερμανίας

5

Δέκα Ελληνοκύπριοι στις λίστες κυρώσεων Βρετανίας - ΗΠΑ

  • Γιατί βρίσκονται στη λίστα κυρώσεων; Σύμφωνα με δημοσιεύματα κυπριακών εφημερίδων, ο λόγος που οι Βρετανοί αποφάσισαν να λάβουν μέτρα σε βάρος του κ. Ιωαννίδη είναι η επαγγελματική τους συνεργασία με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς.
  • Ποιες είναι οι σχέσεις του Αμπράμοβιτς με την Κύπρο; Ο Αμπράμοβιτς θεωρούσε την Κύπρο ως μία χώρα που μπορούσε να τον καλύψει ώστε να αποφύγει τις οικονομικές κυρώσεις που του επιβλήθηκαν λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ρωσία.
  • Τι προσπάθησε να «κρύψει» ο Αμπράμοβιτς στην Κύπρο: Ο Αμπράμοβιτς προσπάθησε να κρύψει περιουσιακά στοιχεία άνω των £760 εκατ. μέσω υπεράκτιων εταιρειών με έδρα τη «Μεγαλόνησο».
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.