Στο Α’ Νεκροταφείο τελέσθηκε η κηδεία του εκδότη και επιχειρηματία Γιώργου Μπόμπολα, ο οποίος απεβίωσε μετά από νοσηλεία, εξαιτίας κατάγματος στο ισχίο.

Συγγενείς, φίλοι και ο επιχειρηματικός κόσμος είπαν το τελευταίο «αντίο» στο Α’ Νεκροταφείο στον Γιώργο Μπόμπολα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών.

Πολλά είναι τα στεφάνια που στάλθηκαν στη μνήμη του, ανάμεσά τους και από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την Alter Ego Media.

Οι δημοσιογράφοι που παρεβρέθηκαν στη κηδεία υπογράμμισαν πως θα τον θυμούνται πάντα ως τον «Κύριο Γιώργο» που δημιουργούσε οικογενειακό κλίμα στις επιχειρήσεις του και ενδιαφερόταν πάντα για τους εργαζομένους του.

Ο εκδότης και επιχειρηματίας νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ μετά από χειρουργική επέμβαση.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Μπόμπολας

Ο Γιώργος Μπόμπολας γεννήθηκε το 1928 στον Πειραιά με καταγωγή από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Ο ίδιος συνελήφθη σε ηλικία 14 ετών από τους Γερμανούς επειδή έγραφε συνθήματα υπέρ της Αντίστασης σε τοίχους στην Καστέλλα.

Συνέχισε τη δράση του ως μέλος της ΕΠΟΝ. Αργότερα σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αναζήτησε δουλειά στο υπουργείο Δημοσίων Έργων χωρίς αποτέλεσμα, καθώς είχε «φακελωθεί» ως κομμουνιστής.

Ο Μπόμπολας ήταν οι κατασκευές, ήταν ο Άκτωρ, ήταν ο Ελλάκτωρ, ήταν τα μεγάλα έργα υποδομών της Ελλάδας που αναπτύχθηκαν την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.