Έφυγε σήμερα, Μ. Δευτέρα, από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Μπίρος, προκαλώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσα από μία ανάρτησή της στο Instagram η συνάδελφός του, Κάκια Ιγερινού.

«Μεγάλη Δευτέρα 2023 αποχαιρετούμε με οδύνη τον πολυαγαπημένο φίλο και συνεργάτη Χρήστο Μπίρο», έγραψε η Κάκια Ιγερινού.

Ποιος ήταν ο Χρήστος Μπίρος

Γεννημένος στην Εράτυρα Κοζάνης στις 5 Φεβρουαρίου 1950, ο Χρήστος Μπίρος μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Από το 1977 ζούσε στην Αθήνα, όπου εργαζόταν ως ηθοποιός. Κατά τη διάρκεια μιας μακράς και επιτυχημένης καριέρας, συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες και ηθοποιούς, ενώ υπήρξε στενός συνεργάτης του αείμνηστου Μίνου Βολανάκη μαζί με τον οποίο το 1981 εγκαινίασαν για πρώτη φορά τις γιορτές των Βράχων στα Νταμάρια του Βύρωνα, της Κοκκινιάς και της Πετρούπολης.

Ο Χρήστος Μπίρος έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύτερο κοινό μέσα από τη σειρά του Mega «Περί ανέμων και υδάτων» το 2000, υποδυόμενος το ρόλο του Μπάμπη, του συμπαθέστατου επτανήσιου κουρέα.