Με άστατο καιρό ξεκινάει η Μεγάλη Εβδομάδα ωστόσο μέχρι την Κυριακή του Πάσχα οι συνθήκες θα βελτιωθούν αισθητά. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο τη Μ.Δευτέρα στα κεντροδυτικά της Πελοποννήσου, στα κεντροδυτικά της Στερεάς, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τα Επτάνησα και ενδεχομένως δυτικά στη Μακεδονία, θα σημειώνονται βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης αλλά και κατά τόπους καταιγίδες.

Καταιγίδες κατά περιόδους θα απασχολήσουν και τμήματα της Κρήτης και των Δωδεκανήσων με πιο έντονες βροχοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ο καιρός θα είναι επίσης άστατος κατά διαστήματα, με τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης.

Στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας, στις Σποράδες, την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα είναι πιο μουντός, με βροχές κατά περιόδους αλλά χωρίς ανοίγματα στον ουρανό.

Η θερμοκρασία στους 16 – 17 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά ηπειρωτικά και τα Επτάνησα, στους 16 στα βόρεια ηπειρωτικά, στους 15 – 17 στις ανατολικές περιοχές και στους 15 – 18 βαθμούς στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν παντού βοριάδες έως 4 – 5 μποφόρ στο Ιόνιο και 5 – 6 στο Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα πυκνότερες, με τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία από 8 – 16 βαθμούς και οι άνεμοι στα 3 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι μουντός, με βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία από 8 – 14 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 5 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Τη Μεγάλη Τρίτη ο καιρός θα είναι άστατος στα ηπειρωτικά και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, με μπόρες, τοπικές καταιγίδες και τη θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα.

Τη Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί, αλλά θα επιμείνουν κάποιες βροχές στα κεντροβόρεια τμήματα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τη Μεγάλη Πέμπτη προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές ώρες. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα και από τα δυτικά. Το πρωί στα δυτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τη Μεγάλη Παρασκευή Αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από απόγευμα στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

Προοπτική για το Μεγάλο Σάββατο

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.