Ενας Ιταλός 35 ετών είναι ο άνδρας που έχασε την ζωή του στην τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Τελ Αβίβ.

Υπενθυμίζεται ότι άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι τρεις από τους τραυματίες φέρουν μόνο ελαφρά τραύματα. Μεταξύ αυτών είναι και μια 17χρονη.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου «εξουδετερώθηκε» από αστυνομικούς, όταν προσπάθησε να τραβήξει όπλο, ανέφερε εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας. Πρόκειται για ισραηλινό άραβα από την πόλη Καφρ Κασέμ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ποιος είναι ο 35χρονος Ιταλός που έχασε τη ζωή του

Λεγόταν Αλεσσάντρο Παρίνι και ζούσε στην Ρώμη, όπου εργαζόταν σε δικηγορικό γραφείο ενώ και στο εξωτερικό είχε συνεργαστεί με το γνωστό δικηγορικό γραφείο Clifford Chance.

Ο Αλεσσάντρο Παρίνι μόλις είχε λίγο ελεύθερο χρόνο ταξίδευε εντός και εκτός Ευρώπης και παράλληλα με την άσκηση της δικηγορίας είχε ολοκληρωσει, πριν από τρία χρόνια, την διδακτορική διατριβή του.

Την οικογένεια του νεαρού δικηγόρου συλλυπήθηκαν η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

Η ΕΕ καλεί σε αυτοσυγκράτηση

Η Ευρωπαϊκή Ενωση καταδικάζει με ανακοίνωση τις φονικές επιθέσεις στο Ισραήλ, καθώς και την εκτόξευση πυραύλων από τον Λίβανο, απευθύνοντας έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

«Η ΕΕ καταδικάζει πλήρως αυτές τις πράξεις βίας», δηλώνει στην ανακοίνωση ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ. «Καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν την μέγιστη αυτοσυγκράτηση».

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Η στιγμή που το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και εισήλθε σε πολυσύχναστο ποδηλατόδρομο κοντά στην παραλία.