Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, αλλά και από τα Επτάνησα, με οργιώδη φύση και ορισμένα από τα πιο λαμπρά ίχνη που άφησε πίσω του ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, εξωτική όσο και φιλόξενη, η Κυλλήνη ανήκει με σιγουριά στους must προορισμούς της Ελλάδας, από την άνοιξη και, φυσικά, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Φέτος, θα την απολαύσουμε ήδη από τις ημέρες του Πάσχα, στην πιο luxury εκδοχή της, στο ειδυλλιακό Boutique Resort της Grecotel, με γεύσεις από την παράδοση και απολύτως σύγχρονη πολυτέλεια.

Exclusive κομψότητα με αέρα άλλης εποχής

Αριστοκρατικό και εξόχως επιβλητικό, το Grecotel Mandola Rosa (σημαίνει «ροζ αμυγδαλιά» και αντλεί το όνομά του από τα δέντρα που ανθίζουν στην Αρχαία Ολυμπία) είναι τοποθετημένο στην άκρη μιας χρυσαφένιας αμμουδιάς, επάνω στο Ιόνιο. Στο εσωτερικό του κομψού κτιρίου με το χρώμα του ηλιοβασιλέματος, 54 ρομαντικές σουίτες και πολυτελείς βίλες με επιρροές από την αρχαία Ελλάδα, προσφέρουν exclusive εμπειρία χαλάρωσης στους επισκέπτες, μέσα σε ένα κατάφυτο, παραμυθένιο σκηνικό.


Εκεί θα περάσουμε φέτος τις ημέρες του Πάσχα, μαζί με την οικογένειά μας, απολαμβάνοντας νόστιμα γεύματα και αγαπημένα έθιμα και παραδόσεις. Η μεγαλύτερη γιορτή του χριστιανισμού θα μας βρει να δοκιμάζουμε την εκπληκτική γαστρονομία των εστιατορίων εντός του θέρετρου, να ξεκουραζόμαστε μπροστά στην πισίνα ή πλάι στο κύμα, ενώ τα παιδιά χαίρονται το παιχνίδι στο συναρπαστικό Olympia Aqua Park, να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας κάτω από τον φιλικό ανοιξιάτικο ήλιο και να εξερευνούμε τη φύση.

Άλλωστε, για άλλη μια χρονιά, η Grecotel διευκόλυνε ακόμη περισσότερο την απόφασή μας, δημιουργώντας ειδική προσφορά τριών διανυκτερεύσεων με εορταστικά γεύματα σε Luxury Guestroom του Mandola Rosa. Κατά την άφιξή μας, θα μας καλωσορίσει ένα καλάθι με εκλεκτά λαμπριάτικα καλούδια. Κάθε πρωί, πριν την πρώτη βουτιά, θα επιλέγουμε το πρωινό μας από τον πλούσιο μπουφέ, ενώ αργότερα, η στολισμένη, μυροφόρα εκκλησία θα υποδέχεται τους πιστούς. Τη Μεγάλη Παρασκευή, το νηστίσιμο δείπνο θα φέρει τη Μεσόγειο στον ουρανίσκο μας, ενώ το Αναστάσιμο Δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου και το Πασχαλινό Γεύμα της Κυριακής του Πάσχα θα μας ταξιδέψουν στην πιο αυθεντική εκδοχή της παράδοσης. Τη Δευτέρα του Πάσχα, τελευταία μέρα της διαμονής μας, θα ολοκληρώσουμε τη γαστρονομική εμπειρία Mandola Rosa στον πλούσιο μπουφέ του δείπνου – μέχρι την επόμενη φορά.

Τα παιδιά μας, όπως και όλα τα παιδιά έως 12 ετών, θα φιλοξενηθούν δωρεάν, ενώ χωρίς χρέωση θα είναι και η πλήρης διατροφή τους στην Tasty Corner, όπου θα βρίσκουν μια μεγάλη ποικιλία από πασχαλινές, γλυκές και αλμυρές λιχουδιές. Και, φυσικά, όπως σε κάθε resort της Grecotel, το πρόγραμμά τους θα είναι γεμάτο από δημιουργικές δραστηριότητες στους περιποιημένους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου, αλλά και στο εντυπωσιακό Olympia Aqua Park, όπου μπορούν να περάσουν όσο χρόνο επιθυμούν.

Τα παιδικά όνειρά γίνονται πραγματικότητα

Το Olympia Aqua Park αξίζει ειδικής μνείας, μιας και πρόκειται για τον χώρο 20.000 (!) τ.μ. όπου κάθε όνειρο των παιδιών μας γίνεται πραγματικότητα, από τους πρώτους μήνες της άνοιξης και σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Φαντασμαγορικά παιχνίδια, νεροτσουλήθρες, πάρτι, παιδικός κινηματογράφος και ατέλειωτες δραστηριότητες γεμίζουν τις μέρες τους με γέλιο και παιχνίδι, με το έμπειρο και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό της Grecotel να φροντίζει για την ψυχαγωγία και την ασφάλειά τους. Ο παιδικός μπουφές της Grecoland, γεμάτος δωρεάν λιχουδιές, είναι εκεί από το πρωί μέχρι το απόγευμα, για να αναπληρώνουν την ενέργεια που καταναλώνουν στη διάρκεια των περιπετειών τους, ενώ το θέατρο σκιών, ο Μάγος Αντόνιο και ο Κλόουν Ρίκο τους προσφέρουν θέαμα που εξάπτει τη φαντασία τους.

Ποδόσφαιρο, παραμύθια, face painting, circus gags, ολόφρεσκο ποπ κορν και μαλλί της γριάς, πολύχρωμοι φουσκωτοί πύργοι, ομαδικά παιχνίδια, χορός και τραγούδι, κυνήγι χαμένου θησαυρού, πινγκ πονγκ, καουμπόηδες και ινδιάνοι συμπληρώνουν την απόλυτη παιδική εμπειρία, ενώ η επαφή με τη φύση απογειώνεται μέσα από βόλτες με ποδήλατα, αλογάκια και τρισχαριτωμένα πόνι στο δάσος.

Εξορμήσεις στην ομορφιά της Κυλλήνης

Από την πλευρά μας βρίσκουμε μάλλον απίθανο να εγκαταλείψουμε τις προσεγμένες εγκαταστάσεις του Mandola Rosa στη διάρκεια της διαμονής μας, έχοντας να επιλέξουμε ανάμεσα σε δεκάδες επιλογές για φαγητό και ποτό, δραστηριότητες για κάθε ηλικία και, φυσικά, το επιβλητικό Elixir Spa που υπόσχεται να μας ανακουφίσει από όλη την κούραση της πόλης. Όμως και τα πιο περιπετειώδη πνεύματα θα μείνουν εξίσου ικανοποιημένα από την εμπειρία του ταξιδιού, εξερευνώντας τα μικρά και μεγάλα μυστικά της Κυλλήνης, της Ηλείας, αλλά και του Ιονίου.

Όσοι έχουν αρκετές ημέρες στη διάθεσή τους, αξίζει να επιχειρήσουν μια εκδρομή με καραβάκι προς τη γειτονική Ζάκυνθο, με τα σμαραγδένια νερά και την πλούσια βλάστηση. (Πολύ) πιο κοντά στο Mandola Rosa, ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα, έργο του Ικτίνου και γνωστός και ως «Παρθενώνας της Πελοποννήσου» θα εντυπωσιάσει κάθε επισκέπτη, ενώ μια επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία είναι επιβεβλημένη για όσους δεν έχουν ήδη θαυμάσει από κοντά αυτό το στολίδι του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.

Μεσαιωνικά κτίρια, όπως το καλοδιατηρημένο φράγκικο κάστρο Χελμούτσι φέρνουν στο νου ιστορίες ιπποτών και μας ταξιδεύουν σε μια διαφορετική εκδοχή του Μοριά, βυζαντινά μοναστήρια, όπως αυτό της Παναγίας της Βλαχέρνας ξυπνούν αισθήματα κατάνυξης και γραφικά χωριά, όπως η Λάμπεια, η Ανδρίτσαινα και το Αρκούδι μας θυμίζουν την ομορφιά της ελληνικής επαρχίας. Είτε μιλάμε για τη σύντομη απόδραση του Πάσχα, είτε για τις κύριες διακοπές του καλοκαιριού, δεν θα μπορούσαμε να ονειρευτούμε πιο απολαυστικό προορισμό.

Ανακαλύψτε την κομψή πολυτέλεια του Mandola Rosa.