Τρομοκρατία: Αυτός είναι ο 65χρονος αρχηγός που οργάνωνε τις επιθέσεις στην Ελλάδα

Ο 65χρονος Πακιστανός παρουσιάζεται ως το πρόσωπο που στρατολόγησε τον 30χρονο με τον οποίο έκαναν τις επικοινωνίες οι δύο τρομοκράτες που ετοίμαζαν το χτύπημα στου Ψυρρή, αλλά συνελήφθησαν.

Την ταυτότητα του Πακιστανού, αρχηγού του τρομοκρατικού δικτύου που συνελήφθη στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα για τον σχεδιασμό επίθεσης στο εβραϊκό εστιατόριο Chabad στου Ψυρρή αποκαλύπτει ο ισραηλινή εφημερίδα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας, πρόκειται για 65χρονο από το Πακιστάν που ζει στον Ιράν και για πολλά χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του στους «Φρουρούς της Επανάστασης». Οι Φρουροί της Επανάστασης λέγεται ότι αξιοποιούν τις επαφές του σε όλο τον κόσμο για να λειτουργήσουν το τρομοκρατικό τους δίκτυο, χρησιμοποιώντας συχνά νέους από το Πακιστάν.

Ο 65χρονος παρουσιάζεται ως το πρόσωπο που στρατολόγησε τον 30χρονο με τον οποίο έκαναν τις επικοινωνίες οι δύο τρομοκράτες από το Πακιστάν που ετοίμαζαν το χτύπημα στου Ψυρρή, αλλά συνελήφθησαν.

Σε βάρος του 65χρονου υπάρχουν διωκτικά εντάλματα από ξένες υπηρεσίες, ενώ φέρεται να είναι εκείνος που υπέδειξε ως στόχο στην Αθήνα το εστιατόριο στου Ψυρρή. Στο μεταξύ, υπάρχουν κυρώσεις σε βάρος του πανεπιστημίου και από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.