Ενότητα – Οραμα για τους Έλληνες σκηνοθέτες

Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Σωματείου Ελλήνων Σκηνοθετών με την παράταξη Ενότητα – Οραμα και πάλι να κερδίζει.

Για δέκατη συνεχόμενη φορά, η παράταξη Ενότητα- Οραμα, με υποψήφιο πρόεδρο τον σκηνοθέτη Χάρη Παπαδόπουλο, κέρδισε τις εκλογές του Σωματείου Ελλήνων Σκηνοθετών που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 20 Μαρτίου για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και των εκπροσώπων της στα διάφορα όργανα.

Στις εκλογές που σύμφωνα με την ΕΕΣ είχαν μια πρωτοφανή συμμετοχή 500 και πλέον σκηνοθετών, πήραν μέρος περισσότεροι από 60 υποψήφιους, εκπροσωπώντας όλες τις τάσεις και όλες τις γενιές των δημιουργών.

Να σημειωθεί επίσης ότι φέτος το Σωματείο Ελλήνων Σκηνοθετών γιορτάζει 50 χρόνια από την ίδρυση του το 1973. Σκηνοθέτες νεότεροι και παλαιότεροι, επίτιμα ιστορικά μέλη, και νέοι δημιουργοί διεκδικώντας το επαγγελματικό τους όραμα, έδωσαν το παρόν σε μια συνάντηση δημοκρατικής ευαισθησίας, τόσο στην Αθήνα όσο και στο παράρτημα της Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

«Το γεγονός αυτό προσδίδει μεγάλες ευθύνες στο νέο Δ.Σ. που θα συγκροτηθεί» αναφέρει η ΕΕΣ σε ανακοίνωσή της. «Οι Έλληνες σκηνοθέτες αναγνωρίζουν ως μοναδικό φορέα εκπροσώπησής τους την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών που διεκδικεί την ενεργοποίηση όλου του σώματος, με έμπνευση και προοπτική, χωρίς αποκλεισμούς, για τον Κινηματογράφο, το Θέατρο, την Τηλεόραση, τα Πολυμέσα.»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.