Βαρουφάκης: Τον προπηλάκισαν στα Εξάρχεια

Aγνωστοι πλησίασαν τον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 έξω από εστιατόριο και του επιτέθηκαν - Κυβέρνηση και κόμματα καταδικάζουν την επίθεση.

Θύμα ξυλοδαρμού έξω από γνωστό εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, έπεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων πλησίασε τον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 έξω από το εστιατόριο και του επιτέθηκαν.

Ο ίδιος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», προκειμένου να λάβει τις πρώτες βοήθειες. 

Aπό την επίθεση υπέστη κάταγμα ρινικού οστού και θα τοποθετηθεί νάρθηκας.

Στο νοσοκομείο σπεύδουν αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας.

Μετά το συμβάν, υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με τον κ. Βαρουφάκη, έτσι ώστε να έχει απευθείας εικόνα για το τι συνέβη αλλά και για την κατάσταση του, ενώ του ευχήθηκε περαστικά.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι.

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ.

Μητσοτάκης: Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση στον κ. Βαρουφάκη

«Απολύτως καταδικαστέα» χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός την επίθεση στον Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Η επίθεση στον κ. Βαρουφάκη είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Οικονόμου: Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου καταδίκασε και αυτός με την σειρά του την επίθεση στον γραμματέα του ΜέΡΑ25, κάνοντας λόγο για «τραμπουκισμούς που δεν χωρούν στη Δημοκρατία», τονίζοντας δε, ότι η αστυνομία θα κάνει ό,τι απαιτείται, για να βρεθούν οι δράστες.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», αναφέρει ο κ. Οικονόμου στη δήλωσή του.

ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτές οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας»

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε απόψε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης. Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει με τον νόμο της βίας πού θα κυκλοφορεί οποιοσδήποτε πολίτης».

Και προσθέτει: «Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αρχές θα ερευνήσουν και θα εξιχνιάσουν άμεσα αυτή την άθλια ενέργεια. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Γιάννη Βαρουφάκη».

Ζαχαριάδης: «Πράξη φασιστική»

Για το περιστατικό, τοποθετήθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης χαρακτηρίζοντάς το «πράξη φασιστική». Πιο συγκεκριμένα, τόνισε ότι «ο ξυλοδαρμός κάθε πολιτικού ή πολίτη για τις απόψεις του είναι πράξη φασιστική»

Μάντζος: Η βία προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, ανέφερε ότι «η βία -ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει «πολιτικό» περιεχόμενο- προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη. Η βία -ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει «πολιτικό» περιεχόμενο- προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής -από όπου κι αν προέρχεται- δεν θα περάσει» υπογράμμισε ο κ. Μάντζος.

Τασούλας: Καταδίκη για την άνανδρη επίθεση εγκληματικών στοιχείων

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορούμενος την επίθεση κατά του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, κ. Γιάνη Βαρουφάκη, υπογράμμισε: «Μόνο την απερίφραστη και απόλυτη καταδίκη και αποδοκιμασία μας μπορεί να προκαλέσει η άνανδρη επίθεση εγκληματικών στοιχείων εναντίον του κυρίου Βαρουφάκη. Η Ελληνική Αστυνομία έχει τώρα το λόγο, για να οδηγήσει αυτούς τους εγκληματίες ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Ο κ. Τασούλας επικοινώνησε μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν με τον κ. Βαρουφάκη, στον οποίο εξέφρασε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Δένδιας: Η επίθεση προκαλεί τον αποτροπιασμό όλων μας

«Η επίθεση στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη προκαλεί τον αποτροπιασμό όλων μας», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

«Η καταδίκη της είναι αυτονόητη, όπως και η ευχή για ταχεία ανάρρωση. Οι δράστες πρέπει να εντοπισθούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη», προσθέτει.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.