Δραματικές στιγμές περνάει η χώρα τις τελευταίες ημέρες μετά την τραγική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη που οδήγησε στο θάνατο πάνω από 50 ανθρώπους.

Όπως όλα δείχνουν, εξαιτίας της μοιραίας σύγκρουσης, οι εκλογές βρίσκονται στον «αέρα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή, αυτή την εβδομάδα θα γίνει το υπουργικό συμβούλιο για τον κατώτατο μισθό το οποίο αναβλήθηκε λόγω της τραγωδίας των Τεμπών. Για την κυβέρνηση προέχει  να καθορίσει το ύψος του κατώτατου μισθού μέχρι τις 10 Μαρτίου γιατί σύμφωνα με το νόμο από πρώτη Απριλίου θα ισχύει ο νέος κατώτατος.

Το σενάριο της 9ης Απριλίου για τη διενέργεια των εκλογών δεν συγκεντρώνει καθόλου σοβαρές πιθανότητες, εξαιτίας του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Δεν μπορεί να γίνονται προεκλογικές ομιλίες την ώρα που γίνονται οι κηδείες των θυμάτων, εκτιμούν εκλογολόγοι επισήμανε η κυρία Κοραή.

Τα σενάρια για διεξαγωγή των εκλογών 23 και 30 Απριλίου δεν είναι πιθανά και εξηγεί τους λόγους:

Το πρώτο σενάριο της 23 Απριλίου δεν είναι καθόλου πιθανό καθώς δεν είναι συμβατό με το θρησκευτικό φρόνημα μερίδας των εκλογέω η προεκλογική εκστρατεία να λαμβάνει χώρα μεσούσης της Μεγάλης Εβδομάδας.

Αναφορικά με το δεύτερο σενάριοα της 30ης Απριλίου, ούτε αυτό φαίνεται να έχει πολλές πιθανότητες να συμβεί καθώς οι δεύτερες εκλογές θα «πέσουν» μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, κάτι το οποίος δεν είναι δόκιμο να συμβεί.