Πέθανε ο «σκληρός» Τομ Σάιζμορ

Ο αγαπητός ηθοποιός από δεκάδες ταινίες, έχασε την μάχη για τη ζωή μετά από το ανεύρυσμα που είχε πάθει στις 18 του περασμένου Φεβρουαρίου

Tην τελευταία πνοή του άφησε την περασμένη Παρασκευή στο Λος Αντζελες ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Τομ Σάιζμορ o οποίος στις 18 Φεβρουαρίου είχε πάθει ανεύρυσμα και βρισκόταν σε κώμα. Μάλιστα, σύμφωνα με προ ημερών δήλωση του αδελφού του ηθοποιού, Λάγκο Σάιζμορ, «οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά του ότι δεν υπάρχει άλλη ελπίδα και συνέστησαν απόφαση για το τέλος της ζωής του». Ο Τομ Σάιζμορ ήταν μόλις 61 ετών.

Εξαιρετικός «ρολίστας» σε ταινίες όπως η «Ενταση» του Μάικλ Μαν, το «Περχ Χάρμπορ» του Μάικλ Μπέι και η «Διάσωση του στρατιώτη Ράιαν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Τόμας Εντουαρντ Σάιζμορ γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου του 1961 στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν όπου μεγάλωσε με είδωλά του σκληροτραχηλους χαρακτήρες ταινιών που έβλεπε – κάτι που ως επί το πλείστον έμελλε να κάνει και ο ίδιος.Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Γουέιν Στέιτ πήρε το μεταπτυχιακό του στο θέατρο από το Πανεπιστήμιο Τεμπλ (1986) και άρχισε να κάνει κινήσει για να χτίσει την καριέρα του στη Νέα Υόρκη.

Το 1988 ο Ολιβερ Στόουν έδωσε στον Σάιζμορ τον μικρό ρόλο ενός βετεράνου του πολέμου στο Βιετνάμ στην ταινία «Γεννημένος την 4η Ιουλίου». Από τότε ο Σάιζμορ δεν σταμάτησε να εργάζεται σε όλα τα μέσα. Μετρούσε περισσότερες από 250 ταινίες, τηλε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές και είχε συνεργαστεί με μεγάλους σκηνοθέτες, ανάμεσα στου οποίους η Καριν Μπίγκελοου στις «Παράξενες μέρες»,  ο Ρίντλεϊ Σκοτ στο «Μαύρι Γεράκι: Η κατάρριψη» και ο Μάρτιν Σκορσέζε στα «Σταυροδρόμια της ψυχής».

Τελευταία δουλειά του Σάιζμορ ήταν στην σειρά «Barbee rehab» (2022). Εκτός από τον αδελφό του στο πλευρό του Σάιζμορ βρίσκονταν τα δίδυμα παιδιά του Τζέιντεν και Τζάγκερ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.