Έντονο προεκλογικό άρωμα είχε η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο κλειστό γήπεδο του Αλκαζάρ στη Λάρισα, το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε, μεταξύ άλλων, στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης του, η οποία όπως χαρακτηριστικά τόνισε «καθίσταται εφικτή χάρη σε μια τολμηρή αλλά και συνετή πολιτική. Σήμερα η χώρα εμφανίζει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη και την πιο ραγδαία πτώση της ανεργίας. Είμαστε πια ελεύθεροι από κάθε μνημονιακή εποπτεία και καθορίζουμε μόνοι μας την τύχη μας».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού εδώ:

Όσον αφορά τις πρόσφατες παροχές που υλοποιεί η κυβέρνηση, όπως το market pass, το καλάθι του νοικοκυριού και η επικείμενη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Από πού βρήκαμε τα λεφτά; Ούτε από πρόσφατο δανεισμό ούτε από φορολόγηση της μεσαίας τάξης, φορολογήσαμε τα δυο διυλιστήρια της χώρας για να στηρίξουμε 8 εκατ. πολίτες. Αυτό επιτάσσει η κοινωνική μας ταυτότητα, για αυτό είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη της χώρας η ΝΔ».

«Καμία κυβέρνηση δεν κλήθηκε να διαχειριστεί τόσες κρίσεις- Κρατήσαμε σε σωστή πορεία το εθνικό σκάφος»

Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης έναν μίνι απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησής του, στεκόμενος στο γεγονός ότι παρά τις συνεχόμενες κρίσεις κατάφερε να ανταπεξέλθει στις βασικές προεκλογικές της δεσμεύσεις. «Η κυβέρνηση μας είχε να διαχειριστεί μεταναστευτικές εισβολές, η πανδημία, η ενεργειακή κρίση και οι καθημερινές επιθετικές τουρκικές προκλήσεις. Καμία κυβέρνηση δεν κλήθηκε να διαχειριστεί τόσες κρίσεις. Κι όμως μέσα σε όλα αυτά πολίτες και πολιτεία κρατήσαμε ασφαλές και σε σωστή πορεία το εθνικό σκάφος και ενώ ανορθώναμε μια πατρίδα καθηλωμένη ταυτόχρονα δρομολογήσαμε τις αλλαγές που υποσχεθήκαμε.

Μικρότερος ΕΝΦΙΑ και ασφαλιστικές εισφορές για όλους, μεταφέρετε δωρεάν πλέον την περιουσία σας στα παιδία σας, η εισφορά αλληλεγγύης αποτελεί παρελθόν, ενώ δημιουργήσαμε σχεδόν 300.000 νέες δουλειές και δώσαμε πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Επίσης, δώσαμε έκτακτη βοήθεια σε όσους συνταξιούχους δεν είδανε αυξήσεις λόγω της προσωπικής διαφοράς, την ίδια ώρα που την 1η Απρίλιου έρχεται η τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού» πρόσθεσε.

Όσον αφορά την διεθνή θέση της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη βελτίωση της, τονίζοντας τις πρωτοβουλία της κυβέρνησης του, τόσο για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, όσο και για το ταμείο ανάκαμψης: «Από σχεδόν λαθρεπιβάτης της ΕΕ πλέον ταξιδεύουμε πρώτο βαγόνι. Η πρόταση που στηρίξαμε για επιβολή ευρωπαϊκού πλαφόν στο φυσικό αέριο έγινε συμφωνία οδηγώντας στην κατάρρευση των τιμών, μακάρι να μας είχαν ακούσει και να το είχαν επιβάλλει και νωρίτερα».

Οικονομική ανάπτυξη= αμυντική θωράκιση

Ο πρωθυπουργός στάθηκε επίσης στα βήματα που έχουν γίνει για τη βελτίωση της άμυνας της χώρας και της αναβάθμισης των εξοπλισμών.  Τα πρώτα Ραφάλ πετάνε στους ελληνικούς ουρανούς, προχωράμε την αναβάθμιση των F16, ενώ οι πρώτες belh@ra ήδη χτίζονται».

Ο κ.Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η αποχώρηση του από τις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις προσβάλλει τόσο την κοινοβουλευτική δημοκρατία, όσο και τους ψηφοφόρους του.

«Νάρκη» η απλή αναλογική

Τέλος, χαρακτήρισε «νάρκη» την απλή αναλογική. «Πρέπει να απασφαλίσουμε αυτήν την νάρκη, δεν έχουμε περιθώριο να μπούμε σε ακυβερνησία. Πρέπει να παλέψουμε για κάθε ψήφο, το ερώτημα είναι ένα:  Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;» ανέφερε χαρακτηριστικά