Ένα παραδοσιακό κυκλαδίτικο πιάτο

Το «σαλατούρι», φτιαγμένο με ψαχνό από σαλάχι και μυρωδικά, παρασκευάζεται γρήγορα και εύκολα και είναι εξαιρετικό.

Προετοιμασία – παρασκευή 15΄

ΥΛΙΚΑ  (για 4 μερίδες)

1 κιλό σαλάχι

1 ξερό κρεμμύδι, ολόκληρο

1 φύλλο δάφνης

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 ματσάκι σέλινο ή μαϊντανός ψιλοκομμένος (1 φλ.)

1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (1 φλ.)

30 ml ελαιόλαδο

20 ml λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζουμε το σαλάχι για 8-9 λεπτά σε αλατισμένο νερό με το ξερό κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης (ο χρόνος μετράει μετά το σημείο βρασμού). Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Αφαιρούμε τα λεπτά κόκαλα.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος το σαλάχι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλινο ή μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.