Το γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες φρίκης από τη Γαλλία που δείχνουν νεκρά δελφίνια, στα σώματα των οποίων έχουν χαραχτεί ομοφοβικά συνθήματα εναντίον ακτιβιστών που μάχονται κατά της υπεραλίευσης. Ως δράστες φέρονται Γάλλοι ψαράδες.

Δύο πτώματα δελφινιών ανακαλύφθηκαν από τρομοκρατημένους πολίτες την Κυριακή (19 Φεβρουαρίου) στη Λα Ροσέλ, στη δυτική ακτή της χώρας στον Ατλαντικό.

Η Sea Shepherd France, μια μη κερδοσκοπική, ομάδα που μάχεται για τη διατήρηση της θαλάσσιας πανίδας, δημοσίευσε εικόνες της σκηνής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι έγινε ως προσβολή προς την ίδια την ομάδα και το έργο που επιτελεί. Πάνω στα νεκρά δελφίνια ήταν χαραγμένο το όνομα της ακτιβιστικής οργάνωσης που έχει κάνει εκστρατεία κατά της υπεραλίευσης και ακριβώς δίπλα είχαν χαρακτεί τα αρχικά «PD», που είναι συντομογραφία της λέξης «pédé» – ενός υποτιμητικού όρου για τους ομοφυλόφιλους άνδρες στη Γαλλία.

Η οργάνωση ζητά συστηματικά αυστηρότερους κανονισμούς για την αλιεία στη Γαλλία, αναφέροντας ότι περίπου 6.000 δελφίνια αλιεύονται και θανατώνονται κάθε χρόνο μόνο στη δυτική ακτή της χώρας.

Ένα από τα αιτήματα είναι να ανασταλούν δημοφιλή αθλήματα αλιείας για τέσσερις μήνες, ώστε να διαπιστωθεί πόσα δελφίνια παγιδεύονται κατά λάθος στα δίχτυα, κάτι που είναι γνωστό στη βιομηχανία ως παρεμπίπτον αλίευμα.

Οι ακτιβιστές πιστεύουν ότι, λόγω των εκκλήσεων για κανονισμούς στα αλιευτικά σκάφη, γνωστοί αγνώστων στοιχείων ψαράδες προέβησαν στην εν λόγω αποτρόπαιη πράξη ως απειλή.

Οι εικόνες αυτές έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ενώ οι Γάλλοι ακτιβιστές σκοπεύουν να προχωρήσουν σε μήνυση. Επιπλέον, η ομάδα υπεράσπισης έχει ζητήσει να ξεκινήσει έρευνα επειδή τα δελφίνια είναι προστατευόμενο είδος.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Sea Shepherd France, Layma Essemlali, δεν είναι η πρώτη φορά που δελφίνια βρίσκονται ακρωτηριασμένα στις γαλλικές ακτές. Τον περασμένο μήνα, η ομάδα υπέβαλε καταγγελία μετά τον εντοπισμό έξι ακρωτηριασμένων δελφινιών σε παραλίες.