Όταν πέρυσι τον Αύγουστο ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε στα Σφακιά στην εκδήλωση μνήμης του πατέρα της Ολγας Κεφαλογιάννη, Γιάννη, ήταν η τελευταία φορά που μίλησε δημόσια και άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης.

Ηταν η στιγμή που η πολιτική σκηνή ταλανιζόταν από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Η Ολγα Κεφαλογιάννη είχε καλέσει στα Ανώγεια της Κρήτης τον πρώην πρωθυπουργό σε ένα πολιτικό μνημόσυνο για την συμπλήρωση 10 ετών από τον θάνατο του πατέρα της.

Τότε ο Καραμανλής ζήτησε διαφάνεια ζητώντας να πέσει φως στο θέμα των υποκλοπών και αφιέρωσε μια μαντινάδα την οποία ορισμένοι την εξέλαβαν πως απευθυνόταν στο Μαξίμου. «Άλλο το να σαι αετός και άλλο να τον κάνεις, άλλο το να θωρείς κορφές και άλλο να τις φτάνεις».

Χθες , ο πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές με την Ολγα Κεφαλογιάννη ερωτηθείσα από το tovima.gr να σχολιάζει: «Ο Κώστας Καραμανλής, υπηρετεί με ήθος και ενσυναίσθηση την πατρίδα και την παράταξη σε όλη την πολιτική του διαδρομή. Τόσο από τη θέση του Πρωθυπουργού της χώρας, όσο και από τη θέση του μακροβιότερου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Και τώρα, όπως πάντα, θα είναι παρών, σε όλες τις μάχες για τα μεγάλα εθνικά θέματα, για την πατρίδα, τη Δημοκρατία, και την πρόοδο του τόπου μέσα από το ευρωπαϊκό όραμα. Πάντοτε με πίστη και εντιμότητα, συνεπής στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μας».