Εύα Καϊλή: Το ένταλμα σύλληψης και τα «εκατομμύρια ευρώ»

«Λείπουν λεφτά;» διερωτάται το Politico που αποκαλύπτει στοιχεία από το ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλή.

Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση του QatarGate και τη σύλληψη της Ευας Καϊλή φέρνει στο φως το Politico με βάση το ένταλμα σύλληψης στο οποίο γίνεται αναφορά για αρκετά «εκατομμύρια ευρώ».

«Τα σημαντικά χρηματικά ποσά πληρώθηκαν κρυφά σε μετρητά από το Μαρόκο και το Κατάρ στους βασικούς υπόπτους» αναφέρεται στο ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Αναφέρει επίσης ότι η Καϊλή τηλεφώνησε στον φερόμενο ως αρχηγό, Αντόνιο Παντσέρι, καθώς και σε δύο ακόμη ευρωβουλευτές που δεν κατονομάζονται, μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου.

Το έγγραφο περιγράφει σε γενικές γραμμές ένα κύκλωμα με έδρα τις Βρυξέλλες που εργάζεται για λογαριασμό του υπουργού Εργασίας του Κατάρ από το 2021.Σύμφωνα με το ένταλμα, το Κατάρ διηύθυνε επί τόπου τη δράση του κυκλώματος του μέσω του Παντσέρι, πρώην ευρωβουλευτή, ο οποίος επίσης συνελήφθη και ομολόγησε ότι δωροδοκούσε ευρωβουλευτές μετά από συμφωνία με τις Αρχές.

Σύμφωνα με το ένταλμα, ο Πάντζερι πήγε στον Τζόρτζι όταν ήθελε να κατευθύνει τη συμπεριφορά της Καϊλή. Υπογραμμίζει μάλιστα ένα περιστατικό όπου ο Παντσέρι ήταν απογοητευμένος για την Καϊλή που μιλούσε με μια μυστηριώδη φιγούρα: «την Ολλανδέζα».

«Ο Παντσέρι επικρίνει το γεγονός ότι η Καϊλή μίλησε με την Ολλανδή», αναφέρεται στο ένταλμα. «Θα ήταν καλή ιδέα να της πεις να σταματήσει», είπε ο Παντσέρι στον Τζιόρτζι, σύμφωνα με το έγγραφο.

Το ένταλμα αναφέρει επίσης ότι ο Τζόρτζι βοηθούσε ανεπίσημα την Καϊλή να εξοφλήσει ένα «δεύτερο διαμέρισμα» που αγόρασε στο όνομά της, αναφέροντας το γεγονός ως απόδειξη ότι γνώριζε τα έσοδα του συντρόφου της στο Qatargate.

Η Καϊλή κρατείται για περισσότερους από δύο μήνες με τις κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση — μέρος μιας εκτεταμένης έρευνας για το εάν ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ και του Μαρόκου, επηρέασαν παράνομα το έργο του Κοινοβουλίου.

Λίγο μετά τις πρώτες συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας του Qatargate, οι βελγικές αρχές ανακοίνωσαν ότι είχαν ανακτήσει περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά από τους βασικούς υπόπτους.

Αλλά το σύνολο υπολείπεται πολύ από τα «αρκετά εκατομμύρια» που αναφέρονται στο ένταλμα, υποδηλώνοντας ότι οι ύποπτοι έλαβαν πρόσθετες πληρωμές που δεν έχουν ακόμη ανακτηθεί. Ερωτηθείς για τη διαφορά, ένας εκπρόσωπος του βελγικού εισαγγελέα είπε ότι οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη αξιολογήσει την πλήρη έκταση όλων των πληρωμών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Qatargate.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.