Η κράτηση του αμφιλεγόμενου influencer Andrew Tate και του αδελφού του Tristan στη Ρουμανία παρατάθηκε για τρίτη φορά και θα παραμείνουν υπό κράτηση τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Οι δυό τους συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο ως ύποπτοι για σωματεμπορία, βιασμούς και σύσταση οργανωμένης εγκληματικής ομάδας. Και οι δύο άνδρες έχουν αρνηθεί κάθε αδίκημα.

Τώρα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC, η κράτησή τους, που είχε προηγουμένως παραταθεί μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου, πήρε περαιτέρω παράταση για άλλες 30 ημέρες.

Οι δύο Ρουμάνες γυναίκες που κρατούνται μαζί με τους αδελφούς – η Georgiana Naghel και η Luana Radu – θα αφεθούν ελεύθερες και, αντ’ αυτού, θα τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν την τελευταία παράταση νωρίτερα την Τρίτη. Οι δικαστές είχαν δικαιολογήσει την προηγούμενη παράταση επικαλούμενοι την ικανότητα «των κατηγορουμένων να ασκούν μόνιμο ψυχολογικό έλεγχο στα θύματα».

Την περασμένη εβδομάδα το BBC μετέδωσε ότι οι αδελφοί Tate απείλησαν με νομικές ενέργειες εναντίον τουλάχιστον μιας γυναίκας που υπέβαλε εναντίον τους ισχυρισμούς για βιασμό και εμπορία ανθρώπων. Σε μια επιστολή που έστειλε ένας Αμερικανός δικηγόρος για λογαριασμό τους, οι δυο τους απείλησαν να μηνύσουν τη γυναίκα και τους γονείς της για 300 εκατομμύρια δολάρια αν δεν ανακαλέσει τις δηλώσεις της.

Μιλώντας μετά την κατάθεση της σημερινής αίτησης παράτασης, οι δικηγόροι των Tate δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι δεν παρουσιάστηκαν νέα στοιχεία κατά την ακροαματική διαδικασία και ότι η επιχειρηματολογία των εισαγγελέων δεν δικαιολογεί τη συνέχιση της κράτησης των αδελφών.