Τσίπρας: Μετωπική με Μητσοτάκη – Ανοιγμα στους νέους

Ακρως πολωτικό το σκηνικό που στήνεται ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης - Βάση του ΡΥΡΙΖΑ το 31,5 του 2019

Την απευθείας αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επιλέγει από εδώ και πέρα έως την Κυριακή των εκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας. Στο πλαίσιο της προεκλογικής στρατηγικής του, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα είναι στο επίκεντρο της κριτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ειδικά του αρχηγού της.

Ο Αλ. Τσίπρας θεωρεί ότι ο Πρωθυπουργός πλέον είναι αρκετά ευάλωτος και η φθορά που έχει υποστεί λόγω κυρίως του σκανδάλου των υποκλοπών θα φανεί στην κάλπη.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί το επόμενο διάστημα και στην προσπάθεια προσέλκυσης νέων ψηφοφόρων που στέκονται κριτικά έναντι της κυβέρνησης και με αρνητισμό και στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι είναι προνομιακό πεδίο τους, αλλά αυτό ακόμα δεν επιβεβαιώνεται από τις μετρήσεις, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπερέχει σημαντικά της ΝΔ στις ηλικίες 18-35.

Όμως τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με επίκεντρο και τις κινητοποιήσεις στο πεδίο του πολιτισμού και παρά την προσπάθεια της Κουμουνδούρου να τους κερδίσει με διάφορα ευρηματικά σποτάκια, δεν είναι σίγουρο ότι θα ενισχύσουν σημαντικά τον αριθμό των νέων ψηφοφόρων που θα φλερτάρουν πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Υπάρχει μια αντισυστημική στάση που δεν κατευθύνεται προς τα κόμματα του Κοινοβουλίου, λένε οι γνωρίζοντες και αυτό προσπαθούν να από αποκωδικοποιήσουν στο προεδρικό επιτελείο. Την ίδια στιγμή υπάρχει έντονη συζήτηση στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την απήχηση του κόμματος στην κοινωνία.

Αρκετοί θεωρούν ότι χρειάζεται ακόμη περισσότερη δουλειά για να περάσει το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε τμήματα της κοινωνίας που προσεγγίζει το κόμμα.

Βάση το 31,5 του 2019!

Σε αυτό το άκρως πολωτικό σκηνικό που στήνεται ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης κεντρικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι η αφετηρία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. είναι το 31,53% των βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου 2019.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.