Ένα νέο είδος συνεντεύξεων τύπου, πιο άμεσο και πιο… εγγύς εγκαινίασε από χθες, όπως πρόσεξα, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στο πατάρι ενός νεοκλασικού πλαγίως της παλαιάς Βουλής, που λειτουργεί ως φαρμακείο, κατάστημα επιλεγμένων προϊόντων τροφίμων και καφέ με πρωινό και διάφορες απολαυστικές γεύσεις (γκουρμέ).

Ένθεν κακείθεν του μοναστηριακού τραπεζιού κάθονται ομιλητές και δημοσιογράφοι, κι όταν οι μεν κάνουν δηλώσεις, οι δε ακούνε, αλλά όταν οι … δε ρωτάνε, οι μεν απαντούν- θέλοντας και μη, αφού η μεταξύ τους απόσταση είναι ένα μέτρο και αν, συνεπώς το ρίσκο του απρόβλεπτου είναι μεγάλο, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, ο κ. Βορίδης στη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης για την ψηφιακή αναβάθμιση του Δημοσίου και τη διαρκή επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων, εκτίμησε ότι οι εκλογές δεν θα προκηρυχθούν πριν τις 4 Μαρτίου, αφού – όπως είπε – σε διαφορετική περίπτωση θα αναβληθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.

Ανέφερε επίσης ότι δεν θα μπορούσε να τεθεί ζήτημα αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος από κανέναν, πόσω μάλλον από την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς οι εκλογές θα διενεργηθούν «από την ίδια διεύθυνση, τα ίδια πρόσωπα και την ίδια εταιρεία που είχαν οριστεί και το 2019».

Αποκάλυψε επίσης ότι το κονδύλι των 157 εκατ. ευρώ που έχει εγγραφεί στον Προϋπολογισμό ως κόστος, αφορά την πρώτη Κυριακή των εθνικών εκλογών και τις δύο Κυριακές των δύο αυτοδιοικητικών (Δημοτικών – περιφερειακών) που θα γίνουν τον Οκτώβριο.

«Αν παραστεί ανάγκη για δεύτερη κάλπη στις εθνικές, τότε θα εγκρίνουμε νέο κονδύλι» δήλωσε με νόημα. Σε κάθε περίπτωση, κατά τον κ. Βορίδη, δεν θα υπάρξει «ιδιαίτερη κυβερνητική μεταβολή».