Tουρκία: Νέοι νεκροί και παγιδευμένοι μετά τους σειμερινούς σεισμούς

Δεν τελειώνει η τραγωδία στην Τουρκία καθώς οι νέοι σεισμοί που σημειώθηκαν σήμερα οδήγησαν σε θανάτους και εγκλωβισμούς στα ερείπια.

Δύο νέοι σεισμοί 6.4 και 5.8 Ρίχτερ έπληξαν τη νότια επαρχία Χατάι της Τουρκίας, τρομοκρατώντας όσους είχαν παραμείνει στα ερείπια από τη μαύρη Δευτέρα της 6ης Φεβρουαρίου.

Οι τελευταίες σεισμικές δονήσεις, λιγότερο δυνατές από τα 7.8 και 7.5 Ρίχτερ που έπληξαν στις αρχές του μήνα τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία, προκαλώντας τον θάνατο 47.000 ανθρώπων, ήρθαν να ολοκληρώσουν το έργο της καταστροφής.

Νεκροί και πολλοί παγιδευμένοι

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 3 νεκρούς, 213 τραυματίες και πολλούς ακόμα παγιδευμένους εξαιτίας της κατάρρευσης αρκετών κτιρίων και μιας γέφυρας.

Όπως περιγράφει η Μούνα αλ Ομάρ, εναπομείνασα κάτοικος της περιοχής, «η γη παραλίγο και πάλι να ανοίξει στα δύο κάτω από τα πόδια μου».

Κρατώντας τον 7χρονο γιο της αγκαλιά, ρωτά με τον φόβο και την απελπισία να χρωματίζει τη φωνή της, «θα υπάρξουν κι άλλοι μετασεισμοί;», γράφει το BBC.

Το επίκεντρο των δύο νέων σεισμών εντοπίζεται ανατολικά του Σαμάνταγ, περί τα 15 χιλιόμετρα νοτίως της Αντιόχειας. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 7,7 χιλιόμετρα, ενώ σχεδόν αμέσως εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Προειδοποίηση για τσουνάμι

Συγκεκριμένα η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD κάλεσε τους κατοίκους της επαρχίας Χατάι να μην πλησιάζουν στις ακτές, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να ανέβει η στάθμη της θάλασσας μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.