Μασκ: Ψάχνει διάδοχο για το Twitter – Απειλές στους υπαλλήλους

Tι δήλωσε ο πολυδισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης

Προς τα τέλη του 2023, θα είναι καλή χρονική στιγμή για να βρεθεί κάποιος άλλος να διοικήσει το Twitter, δήλωσε σήμερα ο Ίλον Μασκ.

«Θεωρώ πως πρέπει να σταθεροποιήσω την εταιρεία και απλώς να βεβαιωθώ ότι βρίσκεται σε μια οικονομικά υγιή θέση και ότι ο οδικός χάρτης των προϊόντων είναι σαφώς καθορισμένος» είπε ο Μασκ, μιλώντας διαδικτυακά στην Παγκόσμια Κυβερνητική Σύνοδο Κορυφής στο Ντουμπάι.

Στο ερώτημα αν έχει βρει τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλο, απάντησε: «Δεν ξέρω, υποθέτω ότι μάλλον προς το τέλος του έτους θα ήταν καλή χρονική στιγμή για να βρούμε κάποιον άλλον να διευθύνει την εταιρεία, επειδή εκτιμώ ότι περίπου τότε θα είναι σε σταθερή φάση».

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Δεκεμβρίου, ο Μασκ είχε ανακοινώσει στο Twitter ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης μόλις «βρει κάποιον αρκετά παλαβό» για να τον αντικαταστήσει, εξηγώντας πως κατόπιν θα επικεντρωθεί στη διεύθυνση των ομάδων «μηχανικών λογισμικού και των εξυπηρετητών».

Οι απειλές στους υπαλλήλους

Στο μεταξύ, ο πολυδισεκατομμυριούχος συνεχίζει να επιπλήττει τους υπαλλήλους του και να τους επιβάλλει να δουλέυουν υπερβολικά, αυτή τη φορά επειδή το tweet του για το Super Bowl έλαβε λιγότερες αντιδράσεις από ένα αντίστοιχο του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, όπως αναφέρει το Platformer, μέσο ενημέρωσης για θέματα εταιρειών τεχνολογίας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Μπάιντεν έκανε retweet ένα βίντεο της συζύγου του, Τζιλ Μπάιντεν, δείχνοντας υποστήριξη στη Philadelphia Eagles. Ο Μασκ έγραψε επίσης ένα tweet υποστηρίζοντας την ίδια ομάδα, αλλά το διέγραψε τέσσερις ώρες αργότερα.

Το tweet του Μπάιντεν έλαβε σχεδόν 29 εκατομμύρια αντιδράσεις, ενώ το tweet του Μασκ κάτι περισσότερο από 9 εκατομμύρια.

Αυτό το γεγονός ώθησε τον Μασκ να πετάξει με το ιδιωτικό του τζετ μέχρι τα γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο μετά τον αγώνα, ώστε να επιπλήξει από κοντά 80 μηχανικούς το βράδυ της Κυριακής, με σκοπό να βρουν ένα τρόπο τα tweets του να έχουν αρκετή θέαση, διαφορετικά απλώς «θα… έπαιρνε κεφάλια», όπως μεταδίδει το Platformer.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, το αφεντικό του Twitter απέλυσε έναν από τους κορυφαίους μηχανικούς του την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος τόλμησε να πει πως ενδεχομένως η φθίνουσα θέαση των αναρτήσεών του οφείλεται στη μείωση του δημόσιου ενδιαφέροντος για τον ίδιο τον Μασκ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.