Έως 300 ευρώ θα λάβουν ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι (live)

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προχωρά στην εξειδίκευση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Στο ένα εκατομμύριο ανέρχονται οι συνταξιούχοι, οι οποίοι ανάλογα με το ύψος των συντάξιμων αποδοχών τους, θα λάβουν το επόμενο διάστημα έκτακτο επίδομα που θα φτάνει μέχρι 300 ευρώ. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη συνέντευξη τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, η ενίσχυση που θα δοθεί στους συνταξιούχους θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη ενώ όπως είπε δεν πρόκειται να συμψηφιστεί με βεβαιωμένα χρέη.

Τόνισε ακόμη, ότι το δημοσιονομικό κόστος θα φτάσει στα 280 εκ. ευρώ.

Δείτε ζωντανά:

Ποιοι εντάσσονται στις  36-72 δόσεις– Επιστρέφουν και οι 120 δόσεις

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσεης το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για όσους έχουν απωλέσει φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις των 72 ή 120 δόσεων δίνεται δυνατότητα να τις αναβιώσεων με 2 μηνιαίες δόσεις που αποσβαίνει παλιές υποχρεώσεις με σειρά παλαιότητας.

Οι δόσεις μεταφέρονται έντοκα στο τέλος της ρύθμισης. Οι συνεπείς ή με ρυθμισμένες φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές έως το Νοέμβριο του 2021 μπορούν να κάνουν νέες ρυθμίσεις. Ή 36 δόσεις ή 72 δόσεις.

Μπορούν να ενταχθούν και οφειλές εξυπηρετούμενες αν περιλαμβάνουν νέες οφειλές από την 1η Νοεμβρίου του 2021.

Τα μέτρα αυτά αφορούν την έκτακτη ενίσχυση σε συνταξιούχους και τη ρύθμιση οφειλών που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη και εξειδικεύονται αυτήν την ώρα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Οι ανακοινώσεις γίνονται από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.