Pharrell Williams – Louis Vuitton: Η συνεργασία του αιώνα

Ο παγκοσμίου φήμης ράπερ και μουσικός παραγωγός είναι και επισήμως ο νέος δημιουργικός διευθυντής της Louis Vuitton για την ανδρική ένδυση.

Μόλις χθες η Louis Vuitton όρισε τον Pharrell Williams, τον Αμερικανό ράπερ και παραγωγό, ως νέο δημιουργικό διευθυντή της για την ανδρική ένδυση, o οποίος αναμένεται να «οδηγήσει τη Louis Vuitton σε ένα νέο και πολύ συναρπαστικό κεφάλαιο», όπως ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρίας.

Η γαλλική μάρκα πολυτελείας ανακοίνωσε στο Instagram ότι προσέλαβε τον Williams περίπου 16 μήνες μετά τον ξαφνικό θάνατο του προηγούμενου σχεδιαστή ανδρικής ένδυσης, Virgil Abloh, το 2021. Ο Williams, ανέφερε η μάρκα σε ανακοίνωσή της, «είναι ένας οραματιστής του οποίου τα δημιουργικά σύμπαντα επεκτείνονται από τη μουσική στην τέχνη και στη μόδα – καθιερώνοντας τον εαυτό του ως ένα παγκόσμιο πολιτιστικό είδωλο».

Άλλα ονόματα που έχουν κυκλοφορήσει ως διάδοχοι του κ. Abloh ήταν οι βρετανικές σχεδιάστριες Grace Wales Bonner και Martine Rose, καθώς και οι αμερικανοί σχεδιαστές Telfar Clemens και Colm Dillane, περισσότερο γνωστός ως KidSuper, ο οποίος τον περασμένο μήνα ανακοινώθηκε ως ο πρώτος guest designer ανδρικής ένδυσης της Louis Vuitton, σημάδι που πολλοί εξέλαβαν ως ένδειξη ότι είχε επιλεγεί για να ακολουθήσει τον κ. Abloh.

Αλλά τελικά ήταν ο Williams, 49 ετών, που πήρε τον πιο υψηλού προφίλ ρόλο, αυτόν του δημιουργικού διευθυντή στην ανδρική μόδα. Ο διορισμός του ήταν η πρώτη σημαντική κίνηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Louis Vuitton, Pietro Beccari.

Ο Williams, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνδρας πρεσβευτής της Chanel, έχει συνάψει συνεργασία με τη Louis Vuitton από το 2004. Πιο πρόσφατα, προχώρησε σε συνεργασία με το κοσμηματοπωλείο Tiffany & Company, το οποίο μαζί με τη Louis Vuitton αποτελεί μέρος του ομίλου πολυτελών ειδών Louis Vuitton Moët Hennessy. Κατά τη διάρκεια των επιδείξεων ανδρικής ένδυσης του Ιανουαρίου στο Παρίσι, ο κ. Williams σπάνια δεν έλειπε από τα διαμαντένια γυαλιά ηλίου Tiffany & Company, τα οποία φορούσε και στα Grammy. Η πρώτη του συλλογή για τη Louis Vuitton θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο στην Εβδομάδα Μόδας Ανδρών στο Παρίσι.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Pharrell πίσω στο σπίτι μας, μετά τις συνεργασίες μας το 2004 και το 2008 για τη Louis Vuitton, ως τον νέο μας καλλιτεχνικό διευθυντή για τους άνδρες», ανέφερε ο Beccari στην ανακοίνωση της μάρκας στο Instagram. «Το δημιουργικό του όραμα πέρα από τη μόδα θα οδηγήσει αναμφίβολα τη Louis Vuitton προς ένα νέο και πολύ συναρπαστικό κεφάλαιο».

Η Louis Vuitton, η οποία ιδρύθηκε το 1854, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της περιουσίας που έχει συγκεντρώσει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της LVMH Bernard Arnault, ο οποίος πρόσφατα ανακηρύχθηκε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Αν και τα ανδρικά ενδύματα αποτελούν ένα σχετικά μέτριο ποσοστό των συνολικών εσόδων της μάρκας, παραμένουν πηγή αισιοδοξίας ως ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας σε μια βιομηχανία ειδών πολυτελείας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.