Προετοιμασία 10′
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
1 σγουρή σαλάτα, χοντροκομμένη
100 γρ. φύλλα βαλεριάνας
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
120 γρ. τόνος Αλοννήσου σε βαζάκι
2 αβγά βραστά, σε φέτες
Για το ντρέσινγκ
60 ml χυμός λεμονιού
1 κ.γ. σιναπόσπορος
50 ml ελαιόλαδο
Θαλασσινό αλάτι
Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τη σγουρή σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη βαλεριάνα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ανακατεύουμε σε ένα μικρότερο μπολάκι τον χυμό λεμονιού με τον σιναπόσπορο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα, κρατώντας μια μικρή ποσότητα για να μπει από πάνω στο τέλος. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος. Βάζουμε από πάνω τον τόνο, το αβγό και το υπόλοιπο ντρέσινγκ.