Cookies με λεμόνι και λευκή κουβερτούρα

Τα περιχύνουμε με λίγη σοκολάτα για τέλειο αποτέλεσμα.

Προετοιμασία 30′ Ψήσιμο 6′ – 8′

ΥΛΙΚΑ (για 20 – 30 cookies)

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

180 γρ. ζάχαρη

2 μικρά αβγά

Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

60 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

125 γρ. λευκή κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, για 6′ – 8′, να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και κατόπιν το ξύσμα. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα το κοσκινισμένου αλευριού. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Τέλος ενσωματώνουμε τα αμύγδαλα και τα 85 γρ. από τη λευκή κουβερτούρα. Παίρνουμε, με ένα κουτάλι, λίγη από τη ζύμη και τη βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη, αφήνοντας απόσταση ανάμεσα στα κομμάτια, γιατί θα απλωθούν στο ψήσιμο. Τα βάζουμε στον φούρνο για 12′ – 14′.

Βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 30 λεπτά. Λιώνουμε την υπόλοιπη λευκή κουβερτούρα είτε σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει στο στόμιο μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που βράζει) είτε στον φούρνο μικροκυμάτων (στα 600 W για περίπου 1 λεπτό, διακόπτοντας στο ενδιάμεσο για να ανακατέψουμε, προκειμένου να μην καεί η κουβερτούρα). Αφήνουμε να κρυώσει για 1 λεπτό και περιχύνουμε τα μπισκότα μας με λίγη από τη λιωμένη κουβερτούρα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.