Την έναρξη του προεκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να κηρύξει επίσημα το μεσημέρι της Τρίτης από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει δηλώσεις για την προεκλογική στρατηγική του κόμματος και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, ενώ την ίδια στιγμή ο κομματικός μηχανισμός προετοιμάζει την πρώτη ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο Ανδρέας Παπανδρέου του Περιστερίου.

Αρχίζει πρόγραμμα περιοδειών

Ο Αλ. Τσίπρας θα ακολουθήσει πυκνό πρόγραμμα περιοδειών με ομιλίες, μετά το Περιστέρι, σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα έχουν έντονο άρωμα ανανέωσης, καθώς αυτός ήταν και εξ αρχής ο βασικός στόχος του Αλ, Τσίπρα.

Οι εκκρεμότητες κλείνουν σιγά – σιγά και εντός των προσεχών εικοσιτετραώρων θα γίνουν και οι πρώτες στοχευμένες διαρροές ονομάτων υποψηφίων βουλευτών από την Κουμουνδούρου. Παρά τις προσπάθειες διαφόρων νυν βουλευτών και παραγόντων να τεθούν εμπόδια σε αρκετούς νομούς, οι λίστες του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. θα είναι αρκετά ανανεωμένες και όπως μεταδίδεται από στενούς συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα ενισχύουν το μήνυμα της αμφίπλευρης διεύρυνσης.

Ανανέωση στα ψηφοδέλτια

Το ζήτημα είναι βέβαια κατά πόσο αυτά τα νέα πρόσωπα, άφθαρτα τα περισσότερα, με παρουσία στις τοπικές κοινωνίες και άλλα προερχόμενα από το χώρο του ΠαΣοΚ με καθαρή διαδρομή, θα μπορέσουν να εκλεγούν ώστε να ανανεωθεί και η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., όπως είναι και επιθυμία του Αλ. Τσίπρα.

Τις τελευταίες ημέρες στο γραφείο του κ. Τσίπρα «γράφουν και σβήνουν» ονόματα υποψηφίων για τις βουλευτικές εκλογές, ενώ στο χάρτη βάζουν βελάκια για τις εκλογικές περιφέρειες που στοχεύουν και αποτελούν για τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κεντρικό εκλογικό στόχο.

Από το επιτελείο του κ. Τσίπρα λένε ότι υπήρξε μεγάλη προσφορά υποψηφιοτήτων που έκανε και την διαδικασία επιλογής ιδιαίτερη. Μάλιστα, τονίζουν πως θα εμφανιστούν στις λίστες πρόσωπα με πολύ ενδιαφέρον και τα οποία έχουν καλή δημόσια εικόνα και παρουσία στις τοπικές κοινωνίες.

Πριν από τις λίστες όμως, υπάρχει και η στρατηγική επικέντρωση που γίνεται σε συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες με τον ΣΥΡΙΖΑ να δίνει βάρος στην Αττική, όπως είναι αναμενόμενο καθώς οι μισοί περίπου ψηφοφόροι ψηφίζουν στις τρεις περιφέρειες της πάλαι ποτέ ενιαίας Β΄ Αθήνας (Βόρειος, Νότιος και Δυτικός Τομέας), στην Α΄ Αθηνών, στην Α΄ και Β΄ Πειραιώς και στην Ανατολική και Δυτική Αττική.

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν στο γραφείο του κ. Τσίπρα, αυτή τη στιγμή υπάρχει καθαρή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ σε νομούς, όπως η Ηλεία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαϊα, όπου υποχωρεί η ΝΔ σύμφωνα με συνεργάτες του.

Επίσης ολοκληρώνεται και το κυβερνητικό πρόγραμμα, την ευθύνη σύνταξης του οποίου έχει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ έχει ενεργοποιηθεί περισσότερο η Επιτροπή Πολιτικού Αγώνα, συντονιστής της οποίας είναι ο Νίκος Μπίστης και συμμετέχουν ο Νίκος Παππάς (σ.σ. σήμα πλήρους στήριξης από τον κ. Τσίπρα παρά την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο), ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάννης Ραγκούσης. Παράλληλα, η επιτροπή συνεργάζεται με τον Στέφανο Τζουμάκα, τον επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικής Στρατηγικής και Ανάλυσης.