Την παραίτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε αργά το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αμέσως μετά την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Ο Αλ. Τσίπρας που ετοιμάζεται να ρίξει…«βόμβες» για την υπόθεση των υποκλοπών, μετά και την συνάντησή του πριν λίγες ώρες με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, από την αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου, καθώς θα λάβει το λόγο στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας,
Πυρά κατά κυβέρνησης μετά την συνάντηση με ΠτΔ
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να εκφράσει, κατά τον ίδιο, τον αποτροπιασμό του για την κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου, την πρωτοφανή αυτή δημοκρατική εκτροπή από ένα πράγματι ρυπαρό δίκτυο.
«Από ένα εγκληματικό δίκτυο, θα έλεγα εγώ, που λειτουργούσε όμως εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιον τον Πρωθυπουργό» είπε με έμφαση ο Αλ. Τσίπρας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και διευκρίνισε ότι πλέον δεν μιλάμε με βάση κάποιες εικασίες ή στη βάση κάποιων δημοσιευμάτων, αλλά με αποδείξεις.
«Τις αποδείξεις που περισυνέλεξε η κατά το Σύνταγμα αρμόδια Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών κατά τους ελέγχους που διενήργησε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους» τόνισε με έμφαση στους δημοσιογράφους ο Αλ. Τσίπρας.
Παράλληλα ανέφερε ότι δυστυχώς αυτές οι αποδείξεις επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους, καθώς, όπως συμπλήρωσε: «Η ΕΥΠ, την ευθύνη και εποπτεία της οποίας έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και με αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια Εισαγγελέα, την κα Βλάχου, παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων».
Να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός – Προανήγγειλε αποκαλύψεις
Στο πλαίσιο αυτό ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι αυτή η δημοκρατική εκτροπή, όπως τη χαρακτήρισε, σε ένα κράτος δικαίου, σε μία ευνομούμενη Πολιτεία δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών. «Ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις έτσι κι αλλιώς αμετάθετες πολιτικές του ευθύνες. Και οφείλει να πράξει αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος Πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα, σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Να παραιτηθεί» και προανήγγειλε αποκαλύψεις: «Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στην Βουλή».
Η παρουσία στο Κοινοβούλιο του Αλ. Τσίπρα που έστειλε, το μήνυμα, ότι «το φως της αλήθειας ήδη νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης» και πως «είναι βέβαιο ότι η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη θα επικρατήσουν τελικά στον τόπο μας» αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ουσιαστικά θα είναι η κορύφωση των κινήσεων του Αλ. Τσίπρα.
Οι κινήσεις Τσίπρα
Μια από τις κινήσεις του ήταν η επίσκεψη στον κ. Ράμμο στις 7 Δεκεμβρίου, οπότε και του παρέδωσε επιστολή, με την οποία του ζήτησε, στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας, να ενημερωθεί ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις άρσεις του απορρήτου που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια και αφορούν πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικαστικούς και αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τον κ. Ράμμο επισκέφθηκε εκ νέου το πρωί της Τρίτης, ώρες πριν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, ώστε να ενημερωθεί για τις νεώτερες εξελίξεις, όπως και έγινε και πιο αποφασισμένος και έτοιμος από την επίσκεψη του Δεκεμβρίου, είπε, εξερχόμενος του κτιρίου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών: «Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για μια ακόμα φορά νίκησε το σκοτάδι».
Παρέμβαση Ράμμου μέσω facebook!
Σε αυτό το κλίμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αξία η δημόσια παρέμβαση του κ. Ράμμου που με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook, σημείωσε: «Επειδή πολλά λέγονται τις τελευταίες ώρες για το ποιοι μένουν πιστοί στην Ευρώπη και ποιοι την προδίδουν, ίσως θα ήταν καλό να θυμηθούμε ότι η Ευρώπη (το ευρωπαϊκό πνεύμα και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός) δεν είναι σύνθημα, ούτε μια οριστικά παγωμένη στον χρόνο ταυτότητα. Επίσης, σίγουρα, δεν είναι μανιχαϊσμοί και φανατισμοί.
Η Ευρώπη είναι το δημοκρατικό πλαίσιο, ο διάλογος, η συμπεριληπτικότητα, η ευρυχωρία που επιτρέπει σε αντίθετες απόψεις να συζητούν μεταξύ τους, και να επιχειρούν να ακούσει η μια την άλλη. Είναι η ανεκτικότητα και ο ήρεμος διάλογος χωρίς μακαρθικού τύπου εκ των προτέρων αποκλεισμούς και η συνεχής αναζήτηση της αλήθειας, ακόμη και αν αυτή είναι καμιά φορά βασανιστική».