Προετοιμασία 30’, Ψήσιμο 35′ περίπου
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
400 γρ. ρύζι αρμπόριο
40 ml λευκού ξηρού κρασιού
1 λίτρο ζωμό λαχανικών (από βιολογικό κύβο ή σπιτικό ζωμό)
½ μέτριο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
60 γρ. παρμεζάνα
4-5 κ.σ. πελτέ ντομάτας
10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
100 γρ. κοπανιστή Μυκόνου
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι χωρίς να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε για περίπου μισό λεπτό, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε σιγά-σιγά τον ζωμό. Κάθε τόσο προσθέτουμε λίγο ζωμό και ανακατεύουμε. Μόλις ψηθεί το ρύζι και έχουν στεγνώσει τα υγρά, προσθέτουμε την επιθυμητή ποσότητα πελτέ (4-5 κουταλιές της σούπας), βούτυρο, ελαιόλαδο και παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος, προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και σερβίρουμε. Από πάνω, πασπαλίζουμε με κοπανιστή που τη σπάμε με το χέρι σε μικρά κομμάτια.