Προετοιμασία 15′, Αναμονή 1 ώρα, Ψήσιμο 4’

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

350 γρ. πλιγούρι

60 ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

300 γρ. διάφορα μανιτάρια του δάσους  ή φρέσκα πορτσίνι χοντροκομμένα

1 σφηνάκι λευκό κρασί ξηρό ή τσίπουρο

1 μεγάλη κ.σ. τσάτνεϊ κρεμμυδιού

2 κ.σ. σέλερι ψιλοκομμένο

Ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι

150 γρ. μαλακή φέτα

2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολ, βάζουμε το πλιγούρι και το καλύπτουμε με κρύο νερό. Το αφήνουμε να μουλιάσει για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Το σουρώνουμε καλά σε πολύ λεπτό σουρωτήρι πατώντας το με τα χέρια να στραγγίξουν καλά όλα τα υγρά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι και προσθέτουμε τα μανιτάρια με όλα τους τα υγρά από το τηγάνι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το τσάτνεϊ κρεμμυδιού, το σέλερι, το ξύσμα λεμονιού, τη φέτα τριμμένη με τα χέρια και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.