Προετοιμασία 15’  Ψήσιμο 40’ 

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

20-25 ντοματίνια

1 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. φασολάκια πράσινα (στρογγυλά) κατεψυγμένα

100 γρ. ανθότυρο

3-4 κ.σ. πέστο βασιλικού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Πλένουμε τα ντοματίνια και τα στεγνώνουμε.

Τα βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ζαρώσουν και να πάρουν χρώμα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, το αλατίζουμε και βράζουμε τα φασολάκια για περίπου 15 λεπτά – δεν θέλουμε να μαλακώσουν πολύ αλλά να είναι λίγο τραγανά. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Εναλλακτικά, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και πάγο (αυτό βοηθάει στο να κρατηθούν ζωντανά και πράσινα).

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά με το πέστο.