Μετά την κατάθεση του, έχει πλέον επιβεβαιωθεί πως ένας από τους κύριους δρώντες του Qatargate είναι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι. Παρόλα αυτά, ο Βέλγος ανακριτής Μισέλ Κλεζ ζήτησε από τις αρχές να επεκτείνουν τις έρευνες τους και στους γονείς του συντρόφου της Εύας Καϊλή.
Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι οικονομικές δραστηριότητες του πατέρα του, Λουτσιάνο Τζιόρτζι, 65 ετών και της μητέρα του, Ιόλι Βάλι, 69 ετών αμφότεροι εκπαιδευτικοί στο επάγγελμα. Όπως αναφέρει η «La Verità», «κάτω από τον μεγεθυντικό φακό της Εισαγγελίας των Βρυξελλών, μπαίνε η απόκτηση περιουσιακών στοιχείων στο Βέλγιο στο όνομα του Φραντσέσκο Τζιόρτζι».
Γιατί ερευνώνται οι γονείς του
Ερευνάται παράλληλα, η απόκτηση ενός κτηρίου στη βελγική πρωτεύουσα από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι. Αγορά η οποία, κατά τη γνώμη των ερευνητών, ενδέχεται να συνδέεται με κάποιες μεταφορές χρημάτων από τους λογαριασμούς του πατέρα του και της μητέρας του.
Στο στόχαστρο, βρίσκονται τρεις μεταφορές που έγιναν πριν από λίγους μήνες: δύο των 40 χιλιάδων ευρώ που αποδίδονται σε διαφορετικούς λογαριασμούς που είναι στο όνομα των γονέων του και μία άλλη των 10 χιλιάδων ευρώ.
Θεωρούνται «ύποπτες συναλλαγές» από τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ, ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα στο σπίτι του Τζόρτζι στο Abbiategrasso και σε οποιαδήποτε άλλη «πραγματική κατοικία» του και να κληθούν για κατάθεση ο πατέρας, η μητέρα του ή όποιος άλλος χρησιμοποιεί αυτούς τους χώρους.
Στο επίκεντρο η βίλα στην Πάρο
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, την περασμένη Τρίτη στο σπίτι του Φραντσέσκο Τζόρτζι λίγο έξω από το Μιλάνο κατασχέθηκαν από την οικονομική αστυνομία 20.000 ευρώ και έγγραφα, τα οποία θα μεταφερθούν στις Βρυξέλλες.
Επίσης σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Verità», οι Βρυξέλλες εξετάζουν ορισμένες εταιρικές κινήσεις που φέρεται να ενορχηστρώθηκαν από τον 35χρονο μαζί με την λογίστρια της οικογένειας Παντσέρι, Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι. Η αναφορά σχετίζεται με τη σύσταση μιας εταιρείας, της «Equality Consultancy», στο όνομα του πατέρα του Τζόρτζι, (κάτοχος του 70%), του μικρότερου αδελφού του, Στέφανο, (κάτοχος του 25%) και της Μπελίνι (κάτοχος του 5%) το 2018.
Η εταιρεία είχε αντικείμενο την «ανάπτυξη δικτύων μεταξύ διαφόρων ατόμων, ΜΚΟ, επιχειρηματικών οργανώσεων και ομολόγων σε τρίτες χώρες, για τη διευκόλυνση του διαλόγου και των ευκαιριών που επιτρέπουν ισχυρότερους οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς εντός της ΕΕ και των κρατών μελών της».
Λίγο πριν από το τέλος του πρώτου έτους λειτουργίας της, με ισολογισμό 102.500 ευρώ, οι Τζόρτζι άφησαν την εταιρεία στα χέρια ενός συνεργάτη του πατέρα του Φραντσέσκο Τζόρτζι, ενός αγνώστου -μέχρι στιγμής- ατόμου, με το όνομα Μάνφρεντ Φορτέ και της Μπελίνι (με ποσοστά 40%, 40% και 20% αντίστοιχα). Μετά τη μεταβίβαση, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εταιρεία δεν έμεινε για πολύ καιρό ενεργή. Μετά τον δεύτερο χρόνο, και με ζημία 51 χιλιάδες ευρώ, τέθηκε σε εκκαθάριση και σήμερα η εταιρεία δεν υπάρχει.