Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 30′
ΥΛΙΚΑ (για μια ταρτιέρα 26 εκ., δηλαδή για 8 περίπου μερίδες)
3 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. βαλσάμικο λευκό
1 σκελίδα σκόρδο
500 γρ. ντοματίνια
2 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
1 φύλλο σφολιάτα ψυγείου
Ανθός αλατιού, πιπέρι
150 γρ. ανθότυρο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βαλσάμικο, τη ζάχαρη, το σκόρδο και ψήνουμε μέχρι να γίνει καραμέλα (περίπου 5-6 λεπτά). Δεν ανακατεύουμε συχνά για να μην κρυσταλλώσει η καραμέλα.
Αφού καραμελώσει, προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Τα στρώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί τάρτας.
Αφαιρούμε τη σκελίδα σκόρδου, προσθέτουμε φρέσκο θυμάρι, λίγο ανθό αλατιού και σκεπάζουμε και κλείνουμε με το φύλλο σφολιάτας. Οση ζύμη περισσεύει την κόβουμε. Την τρυπάμε εδώ κι εκεί με ένα πιρούνι και ψήνουμε στον φούρνο για 30′.
Αφού ψηθεί, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα με προσοχή.
Πασπαλίζουμε με κομμάτια ανθότυρου θρυμματισμένα με το χέρι, λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού και σταγόνες φρέσκο ελαιόλαδο.