Κάθε προηγούμενο ρεκόρ έσπασαν φέτος στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου οι ψηφιακές συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο, οι οποίες σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, ανήλθαν σε 665 εκατομμύρια! Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρείχαν στους πολίτες τα συστήματα του Δημοσίου, τα οποία απέτρεψαν έως και αντίστοιχο αριθμό φυσικών επισκέψεων στις υπηρεσίες.
Διαβάστε επίσης – Πιερρακάκης: «Οι ψηφιακές συναλλαγές στην δικαιοσύνη έχουν αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό»
Στο τέλος του έτους, όπως εκτιμά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι ψηφιακές συναλλαγές θα ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο, γεγονός που μεταφράζεται σε πάνω από 100 ουρές, τις οποίες γλιτώνει κατά μέσο όρο στη διάρκεια ενός χρόνου κάθε ενήλικος πολίτης! Και αυτό οφείλεται τόσο στην ψηφιακή πρόοδο του Δημοσίου, όσο και στην ολοένα αυξανόμενη εμπιστοσύνη των πολιτών στις ψηφιακές υπηρεσίες.
Οι 665 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές μέσα στους πρώτους εννέα μήνες του 2022, ξεπερνούν ήδη τον συνολικό αριθμό ηλεκτρονικών συναλλαγών ολόκληρου του 2021, οπότε και καταγράφηκαν αθροιστικά 567 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές. Σημειώνεται, ότι οι αντίστοιχοι αριθμοί για το 2020, το 2019 και το 2018 ανήλθαν σε 94, 34 και 8,8 εκατομμύρια. Στις ψηφιακές συναλλαγές αθροίζονται οι ψηφιακές υπηρεσίες, δηλαδή η ταυτοποίηση των πολιτών σε ένα πληροφοριακό σύστημα με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet ή μέσω κωδικών web banking, αλλά και οι διαλειτουργικότητες, δηλαδή, η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ υπηρεσιών και μητρώων του Δημοσίου, χωρίς άλλη ενέργεια από πλευράς του πολίτη, πέρα από τη χορήγηση της συγκατάθεσής του.