Και τώρα, με το πρόγραμμα ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΙΙ, η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση γίνεται πιο εύκολη και πιο προσιτή από ποτέ. Για όσους δεν γνωρίζουν μέσω του προγράμματος ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ,  επιδοτούνται όλοι οι οδηγοί που θέλουν να κάνουν την αλλαγή στο αυτοκίνητο τους, επιλέγοντας ηλεκτροκίνητο. Μια επιλογή που τους βοηθά να αποκτήσουν πιο βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες, ξεκινώντας από την καθημερινή τους μετακίνηση. Για να κάνει ο καθένας από εμάς το δικό του βήμα προς ένα μέλλον πιο πράσινο για εμάς αλλά και τις επόμενες γενιές.

Σε τι διαφέρει το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2;

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος, συμφέρει ακόμη περισσότερο τους ενδιαφερόμενους οδηγούς, καθώς πλέον, δεν προσφέρει επιδότηση μόνο σε όσους θέλουν να αγοράσουν ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο αλλά και όσους θέλουν να το αποκτήσουν με leasing, χωρίς υποχρέωση εξαγοράς! Μία υπηρεσία που προσφέρει ευελιξία καθώς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αλλάξουν το αυτοκίνητο τους με την πάροδο του συμβολαίου τους και στο τέλος του, να αποκτήσουν ένα ακόμη πιο καινούριο και σύγχρονο ηλεκτρικό όχημα.

Και ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να το αποκτήσουν; H Avis, η κορυφαία εταιρία μίσθωσης αυτοκινήτων που μας επιτρέπει να επωφεληθούμε από την επιδότηση, εύκολα και γρήγορα!

Τι περιλαμβάνει η επιδότηση;

  • Επιδότηση 30% με μέγιστο ποσό τις 8.000 ευρώ για ιδιώτες κι επαγγελματίες που επιθυμούν να προβούν σε μακροχρόνια μίσθωση αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου.
  • Για τους ιδιώτες, προσφέρεται επιδότηση 1.000 ευρώ για οικογένειες με τουλάχιστον 3 εξαρτώμενα τέκνα (1.000 ευρώ για 3 εξαρτώμενα τέκνα, και επιπλέον 1.000 ευρώ ανά επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο έως και 4.000 ευρώ).
  • Επιδότηση 1.000€ για την αγορά αυτοκινήτου και μικροαυτοκινήτου σε νέους έως 29 ετών.
  • Και επιπλέον επιβράβευση απόσυρσης με 1.000 ευρώ και επιδότηση αγοράς έξυπνου φορτιστή 500 ευρώ.
  • Για τους επαγγελματίες, ισχύει η ίδια βασική επιδότηση 30% και έως 8.000 ευρώ για μακροχρόνιες μισθώσεις, χωρίς υποχρέωση εξαγοράς για 1 έως 20 οχήματα και 20% επιδότηση και έως 6.000 ευρώ για 21 οχήματα και πάνω αντίστοιχα.
  • Επιπλέον, έχουν υπολογίσει 4.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο για εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε νησιά και ισχύει.
  • Επίσης, ισχύει η επιβράβευση απόσυρσης με 1.000 ευρώ ανά όχημα καθώς και η επιδότηση αγοράς έξυπνου φορτιστή 400 ευρώ ανά σημείο επαναφόρτιση. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι στην επιδότηση περιλαμβάνονται και ελαφρά επαγγελματικά φορτηγά (LCVs) μέγιστης μάζας έως 3,5 τόνων.

Αν με όλα αυτά σας πείσαμε να κάνετε και εσείς το βήμα και να γίνεται μέρος του μέλλοντος της αυτοκίνησης, δεν έχετε παρά να επιλέξετε το δικό σας αγαπημένο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μέσα από τις Avis Green Leasing προσφορές στο MyAvis.gr, όπου αναφέρονται και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά που θα χρειαστεί να καταθέσετε, και να κάνετε την αίτηση σας για επιδότηση στην ιστοσελίδα Κινούμαι Ηλεκτρικά Β’ Κύκλος.  

Συγκεκριμένα, μπαίνοντας στην πλατφόρμα του gov.gr, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να υποβάλλει το αίτημα καταβολής της επιδότησης, να επισυνάψει τη σύμβαση και την απόδειξη πληρωμής της προκαταβολής, μαζί με όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που ζητούνται. Και τέλος, το ποσό της επιδότησης που θα λάβει, συνίσταται να είναι ίσο με την προκαταβολή που δίνεται και προβλέπεται, ώστε να μπορέσει να επωφεληθεί και με ένα χαμηλότερο μηνιαίο μίσθωμα στο συμβόλαιο του!

Τι περιμένετε; Το μέλλον είναι εδώ και σας περιμένει να το ανακαλύψετε!