Πορτομπέλο σοτέ

Συνδυάζουμε τα μανιτάρια με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης, με εξαίσιο αποτέλεσμα.

Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 13΄

ΥΛΙΚΑ  (για 4 μερίδες)

1 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

4 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα

2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα γύρω στα 10 λεπτά. Ρίχνουμε τα φιστίκια και μετά από λίγο το μπαλσάμικο. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Σερβίρονται ζεστά, πασπαλισμένα με το τριμμένο κεφαλοτύρι.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.