Σαλάτα με κολοκύθα

Πανεύκολη! Ιδιαιτέρως αν αγοράσουμε τα ανάμεικτα λαχανικά αλλά και την κολοκύθα κομμένα και καθαρισμένα από το σουπερμάρκετ.

Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 30΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

70 ml ελαιόλαδο

400 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μικρούς κύβους (υπάρχει έτοιμη, καθαρισμένη, στα σουπερμάρκετ)

70 γρ. σταφίδα σουλτανίνα

50 ml ξίδι από λευκό κρασί

100 γρ. χαρουπόμελο

1 σακουλάκι ανάμεικτα λαχανικά για σαλάτα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σοτάρουμε, σε δυνατή φωτιά, σε ένα τηγάνι με 50 ml ελαιόλαδο την κολοκύθα, να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τις σταφίδες, ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σβήνουμε με το μισό ξίδι και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πιάτο να κρυώσει (για τουλάχιστον 30 λεπτά).

Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ 20 ml ελαιόλαδο, το υπόλοιπο ξίδι και 50 ml χαρουπόμελο, μέχρι να γίνουν βινεγκρέτ.

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ την ανάμεικτη σαλάτα, τη σοταρισμένη κολοκύθα και τη βινεγκρέτ. Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα, και με ένα κουτάλι σχηματίζουμε από πάνω γραμμές με το χαρουπόμελο που μας έχει μείνει.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.