Προετοιμασία 20′, Ψήσιμο περίπου 1 ώρα, Αναμονή 30′
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
1 μακρόστενη κολοκύθα
3 κ.σ. τυρί κρέμα light
40 γρ. γκούντα light τριμμένο
40 γρ. ρεγκάτο light τριμμένο
40 γρ. μπέικον γαλοπούλας, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Κόβουμε τις 2 άκρες της μακρόστενης κολοκύθας (περίπου 15 εκ. από την κάθε πλευρά) και χρησιμοποιούμε αυτό με τη μεγαλύτερη διάμετρο (ή και τα δύο) για να γεμίσουμε. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τη μέση και σκαλίζουμε το εσωτερικό της με ένα μαχαιράκι. Αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα τυριά, το μπέικον, τη σκόνη σκόρδου και πιπέρι. Βγάζουμε την κολοκύθα από τον φούρνο και τη γεμίζουμε με το μείγμα του μπολ. Βάζουμε την κολοκύθα και πάλι στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.