Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό να βρούμε την κατάλληλη μεταφορική εταιρεία που θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την μετακόμιση μας, αλλά και ικανούς επαγγελματίες που ξέρουν πως να διαχειριστούν τα προσωπικά μας αντικείμενα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε πριν ξεκινήσουμε να οργανώνουμε τη μετακόμισή μας, είναι η έρευνα. Αρχικά, θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η μεταφορική εταιρεία που θα επιλέξουμε, έχει τις κατάλληλες άδειες, τα απαραίτητα έγγραφα και τις πιστοποιήσεις που είναι αυστηρά προαπαιτούμενα από το Υπουργείο Μεταφορών. Έτσι, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι σε περίπτωση ατυχήματος, θα είμαστε νομικά πλήρως καλυμμένοι. Μια τηλεφωνική επικοινωνία επίσης, με τους υπεύθυνους της εταιρείας, θα μπορούσε να μας δώσει ένα αίσθημα εμπιστοσύνης για την επιλογή μας. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε ανθρώπους που μπορούμε να συνεργαστούμε έτσι ώστε η μετακόμιση να εξελιχθεί εύκολα, γρήγορα και χωρίς άγχος!

Καλό θα ήταν πριν κλείσουμε το ραντεβού μας με την εταιρεία της επιλογής μας για τη μετακόμιση, να βεβαιωθούμε ότι διαθέτει την απαραίτητη γνώση και εμπειρία. Στο MyConstructor μπορείτε να βρείτε όλες τις αξιολογημένες εταιρείες μεταφορών, οι οποίες κατέχουν πιστοποιημένη γνώση στο αντικείμενό τους και συνεχή αναβάθμιση στις υπηρεσίες τους. Στην online πλατφόρμα, μπορείτε να αναζητήσετε όλες τις συνεργαζόμενες μεταφορικές εταιρείες, με γνώση και αξιοπιστία. Μπορείτε να αποφασίσετε ανάμεσα σε ένα πλήθος επιλογών, συνυπολογίζοντας τις ανάγκες σας και υποβοηθούμενοι από την αξιολόγηση που παρέχεται από τους ίδιους τους πελάτες.

Εκτός από την έρευνα που είναι μείζονος σημασίας, ένας άλλος παράγοντας που απασχολεί πολύ κόσμο σχετικά με την μετακόμιση, είναι το κόστος. Το τελικό κόστος μιας μετακόμισής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ενδεικτικά:

  • Το είδος της μετακόμισης.
  • Η απόσταση που πρέπει να διανυθεί μέχρι τον τελικό προορισμό.
  • Ο αριθμός των αντικειμένων που θα μεταφερθούν.
  • Ο αριθμός των μεταφορέων που θα χρειαστούν.
  • Ο τύπος φορτηγού που θα χρησιμοποιηθεί.
  • Έξτρα υπηρεσίες όπως: Αμπαλάρισμα, χρήση ανυψωτικού μηχανήματος κλπ.

Επιπλέον Υπηρεσίες Μετακόμισης

Σε μια μετακόμιση εκτός από την μεταφορά των αντικειμένων, συνήθως είναι πιθανό να χρειαστούμε και κάποιες έξτρα υπηρεσίες, οι οποίες προσφέρονται από τις μεταφορικές εταιρείες. Πιο συγκεκριμένα:

Ενοικίαση Ανυψωτικού Μηχανήματος

Εάν έχετε να μετακινήσετε βαριά έπιπλα, ή αν μετακομίζετε σε διαμέρισμα που δεν διαθέτει ανελκυστήρα ή απλά είναι πολύ μικρός, μπορείτε να νοικιάσετε ένα ανυψωτικό μηχάνημα. Η χρέωση του ανυψωτικού πραγματοποιείται με βάση την ώρα χρήσης του.

Επαγγελματικό Αμπαλάζ

Το επαγγελματικό αμπαλάζ επιβάλλεται, σε περίπτωση που έχετε στην κατοχή σας εύθραυστα αντικείμενα που επιθυμείτε να μεταφέρετε. Χρησιμοποιώντας ειδικά υλικά συσκευασίας τα αντικείμενά σας μεταφέρονται με ασφάλεια, απαλλάσσοντάς σας από τυχόν φόβους για την ακεραιότητά τους κατά τη διάρκεια της μετακόμισης.

Αποσύνδεση – Επανασύνδεση Ηλεκτρικού Εξοπλισμού

Σε μια μετακόμιση, παρέχεται δυνατότητα αποσύνδεσης και επανασύνδεσης του ηλεκτρικού σας εξοπλισμού και των οικιακών συσκευών. Είναι πολύ σημαντικό για αυτή τη διαδικασία να αναλάβει κάποιος ειδικός για να τις συνδέσει ή να τις αποσυνδέσει, εξασφαλίζοντας την ασφάλειά μας και τη σωστή λειτουργία των συσκευών.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, πριν κλείσετε το ραντεβού σας για Μετακόμιση, καλό θα ήταν να ενημερώσετε την μεταφορική εταιρεία για τις ανάγκες σας, ώστε να διαμορφωθεί το τελικό κόστος.

Αφού έχει ολοκληρωθεί η μετακόμιση ας και είστε έτοιμοι πλέον να προσαρμοστείτε στο νέο σας σπίτι, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τρόπους βελτιστοποίησης της ενεργειακής απόδοσης του. Το MyConstructor είναι εδώ για να σας λύσει για άλλη μια φορά τα χέρια!

Εγκατάσταση Κλιματιστικού & Συντήρηση

Το κλιματιστικό αποτελεί μια από τις πιο συμφέρουσες λύσεις για ψύξη και για θέρμανση, προσφέροντας ένα δροσερό περιβάλλον κατά τη διάρκεια των ζεστών εποχών και ένα ζεστό περιβάλλον στους κρύους μήνες του χρόνου. Σε περίπτωση λοιπόν, που επιθυμείτε να έχετε μια σταθερή θερμοκρασία στο χώρο σας κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, η Εγκατάσταση Κλιματιστικού είναι η καλύτερη και πιο αποτελεσματική λύση. Οι κλιματιστικές μονάδες, όπως και όλες οι συσκευές, χρειάζονται σωστή εγκατάσταση και τακτική συντήρηση.

Η επαγγελματική εγκατάσταση κλιματιστικού είναι σημαντική ώστε να βελτιστοποιηθεί η ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας. Πιο συγκεκριμένα:

  • Η εσωτερική μονάδα θα πρέπει να βρίσκεται λίγο ψηλότερα από την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού.
  • Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση κλιματιστικού, είναι απαραίτητο να φροντίζετε για την τακτική συντήρησή του. Με την κατάλληλη συντήρηση το κλιματιστικό σας θα έχει σταθερή απόδοση, όπως επίσης και μεγάλη διάρκεια λειτουργίας.
  • Για μια ορθότερη και πιο αποδοτική λειτουργία, η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού θα πρέπει να βρίσκεται σε σημείο που να έχει άμεση πρόσβαση προς το κέντρο του χώρου. Ο αέρας θα πρέπει να κατευθύνεται προς το μέρος και τη θέση που βρισκόμαστε.
  • Η εγκατάσταση κλιματιστικού θα πρέπει να γίνει σε κάποιο τοίχο ο οποίος θα βρίσκεται κοντά σε παράθυρα και πόρτες. Με αυτό τον τρόπο, επειδή ο αέρας έχει αντίθετη κατεύθυνση, εξασφαλίζουμε ένα αποτέλεσμα που θα έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
  • Σε περίπτωση που η εγκατάσταση κλιματιστικού έχει γίνει στον χώρο της κουζίνας, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι η εσωτερική μονάδα θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση από την ηλεκτρική κουζίνα.
  • Στην εγκατάσταση κλιματιστικού θα πρέπει να φροντίσουμε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση για τη συντήρηση της εξωτερικής μονάδας και θα πρέπει να τοποθετηθεί σε σημείο που να μην είναι άμεσα εκτεθειμένο στον ήλιο και στις ακραίες καιρικές συνθήκες. Επίσης, είναι απαραίτητο να υπάρχει η δυνατότητα ενός εύκολου και  χωρίς εμπόδια εξαερισμού.
  • Η απόσταση που θα χωρίζει την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού θα πρέπει να μην είναι πολύ μεγάλη, καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα επηρεαστεί αρνητικά η απόδοση του κλιματιστικού.
  • Είναι απαραίτητο να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις γύρω από την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, έτσι ώστε να προφυλάσσεται το σύστημα κλιματισμού από πιθανές επιπλοκές.
  • Τέλος, θα πρέπει ο αέρας που βγαίνει από την εξωτερική μονάδας του κλιματιστικού να μην κατευθύνεται σε κοντινά σπίτια, μπαλκονόπορτες και παράθυρα.

Συντήρηση Καυστήρα

Η συντήρηση καυστήρα είναι μια σημαντική και απαραίτητη διαδικασία, η οποία μας βοηθά έτσι ώστε να επιτύχουμε τη μέγιστη απόδοση του συστήματος θέρμανσης και να αποφύγουμε τις οποιεσδήποτε βλάβες. Επίσης, με τη συντήρηση καυστήρα είμαστε σε θέση να εξοικονομήσουμε καύσιμα μέχρι και 50%, διασφαλίζοντας την καλή λειτουργία του συστήματος και αποφεύγοντας τις υψηλές θερμοκρασίες και την αύξηση της καύσης πετρελαίου.

Ο επαγγελματίας θα αναζητήσει διαρροές στις συνδέσεις ατμού, νερού ή καυσίμου, καθώς τη δράση πλύσης του διαφεύγοντος υγρού η οποία μπορεί να προκαλέσει διάβρωση των επιφανειών στεγανοποίησης. Οι διαρροές πρέπει να επισκευάζονται αμέσως μόλις παρατηρηθούν, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος για μεγαλύτερες βλάβες.

Η συντήρηση καυστήρα, είναι μια διαδικασία πολύπλοκη και απαιτεί ειδικές γνώσεις. Ο θερμοϋδραυλικός που θα κάνει τη συντήρηση του συστήματος σας είναι υποχρεωμένος να εκδώσει φύλλο ελέγχου καύσης και μετά από κάθε επίσκεψη να ενημερώνει το ημερολόγιο λεβητοστασίου για το είδος της παρέμβασης. Όταν έχουμε να κάνουμε με νέες εγκαταστάσεις είναι απαραίτητη η έκδοση πιστοποιητικού εγκατάστασης (διπλότυπο) το οποίο και αποστέλλεται στον αρμόδιο κρατικό φορέα. Κατ’ αυτό τον τρόπο πιστοποιείται ότι στο συγκεκριμένο σύστημα τηρούνται όλες οι απαιτούμενες προδιαγραφές κατασκευής και ασφαλείας.

Η τιμή για τη Συντήρηση Καυστήρα είναι πάντοτε ανάλογη και της τάξης των θερμίδων. Πιθανές βλάβες ενδέχεται επίσης να αυξήσουν την τιμή, και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι σημαντικό να μην αμελήσετε τη συντήρηση καυστήρα και να αποφύγετε επιπρόσθετα έξοδα.

Στο MyConstructor, με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη λίστα με επαγγελματίες που αναλαμβάνουν όλες τις παραπάνω εργασίες εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Μπορείτε εύκολα να συγκρίνετε τιμές και αξιολογήσεις, ώστε να βρείτε τον επαγγελματία που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας!