Εβδομάδες πριν από την σύλληψη του 53χρονου από τα Σεπόλια, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και μαστροπεία εις βάρος της 12χρονης, είχε ξεκινήσει η αστυνομική έρευνα.
Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, «η έρευνα της Αστυνομίας ξεκίνησε στις 3 Σεπτεμβρίου του 2022, δηλαδή πριν από 40 ημέρες».
- Διαβάστε επίσης: Σεπόλια: Απομονωμένος σε κελί στη ΓΑΔΑ ο 53χρονος – Βρήκε δικηγόρο;
Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στη σύλληψη του Ηλία Μίχου
Η μητέρα της 12χρονης πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού και έδειξε δύο στιγμιότυπα οθόνης (screenshot), τα οποία προέρχονται από το κινητό της 12χρονης και τα είχε στείλει η θεία της, που διέμενε στην Λευκάδα και φιλοξενούσε το διάστημα του καλοκαιριού το μικρό παιδί.
Η θεία της 12χρονης βρήκε το κινητό της και τράβηξε τα εν λόγω στιγμιότυπα οθόνης. Στα στιγμιότυπα αυτά, φαίνεται ο 53χρονος να προχωρά σε σεξουαλικές προτροπές προς την 12χρονη, ενώ υπάρχει και ένα βίντεο που δείχνει σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού.
Ακολούθησαν 40 ημέρες έρευνας της Αστυνομίας. Σε αυτό το διάστημα έγιναν από την πλευρά τού 53χρονου προσπάθειες συγκάλυψης.
Τι σημαίνει το για «όποιους και όποιες» του Θεοδωρικάκου
Η Αστυνομία έχει σταθεί στην κατάθεση της 12χρονης, που έχει αναφέρει «έχω συνευρεθεί με περίπου 15 ή 16 άτομα», και προσπαθεί μέσα από τις διαδικτυακές συζητήσεις να εντοπίσει αυτά τα άτομα.
Επίσης, η Αστυνομία έχει βρει κινητά «φαντάσματα», με τα οποία έκλεινε τα ραντεβού στους παιδεραστές ο 53χρονος, καθώς και εμβάσματα, δηλαδή χρήματα που έχει δώσει ο 53χρονος, ποσά των 30 έως 80 ευρώ, προς συγκεκριμένα άτομα.
Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι ο Βασίλης Λαμπρόπουλος τόνισε πως θα πρέπει να σταθούμε στη δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου, υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος αναφέρει σε τρεις δηλώσεις του – εκ των οποίων οι δύο έγιναν στο MEGA – ότι «θα μάθουμε ποια είναι η αλήθεια», επαναλαμβάνοντας την φράση «για όποιους και όποιες» – φράση που βάζει στο κάδρο των υπόπτων και γυναίκες.
«Αν αρχίσει να μιλάει, κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους»
Ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνουν με το πέρασμα των ωρών οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα βιασμών, εκβιασμών και παιδικής πορνογραφίας που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ γύρω από τον 53χρονο στα Σεπόλια.
Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, που μίλησε στο Live News για την υπόθεση, άφησε υπόνοιες για όσα θα δουν το φως της δημοσιότητας από την έρευνα των Αρχών.
«Κι εμείς, όταν είδαμε το εύρος της ‘δουλειάς’ του, πάθαμε σοκ. Είδαμε δεκάδες παιδεραστές, αν αρχίσει να μιλάει ο δράστης, άνθρωποι θα χάσουν τον ύπνο τους. Τα κτήνη αυτά είναι υπεράνω υποψίας. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά και η ανάκριση θα πάει σε βάθος, κάνουμε φύλλο και φτερό τα πάντα σε σχέση με τον δράστη», υπογράμμισε.
«Έχει κάνει ολέθρια λάθη ο 53χρονος, τίποτα δεν είναι ανώνυμο»
Για την ίδια υπόθεση μίλησε στο MEGA ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI.
Όπως είπε, η ΕΛ.ΑΣ έχει όλα τα μέσα για να εντοπίσει όλους όσοι μιλούσαν με τον 53χρονο. «Ένας καλός ερευνητής δεν θα παρακαλέσει ποτέ κανέναν να μιλήσει. Πάντα μιλούν οι συσκευές, τα ηλεκτρονικά ίχνη και οι διαδρομές ενός εγκλήματος».
Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, ο 53χρονος «έχει κάνει ολέθρια λάθη», τα οποία θα αποκαλύψουν την ταυτότητα όσων έχουν έρθει σε επαφή μαζί του.
«Μιλάει από εφαρμογές στο κινητό, που μπορεί να εμφανίζονται ως ανώνυμες, αλλά έχουν όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο. Στο κινητό του υπάρχουν τα στοιχεία αυτών που συνομιλεί. Υπάρχει μεγάλη δεξαμενή με εφαρμογές και πρόσωπα ταυτοποιημένα, που φαίνεται καθαρά ποιοι είναι αυτοί που συνομιλούσε. Υπάρχουν τα ηλεκτρονικά ίχνη από τις σελίδες που έμπαινε», εξήγησε.
Όπως τόνισε ο Μανώλης Σφακιανάκης, με τα λογισμικά που διαθέτει πλέον η ΕΛ.ΑΣ μπορούν να εντοπιστούν τα ίχνη όσων χρησιμοποιούσαν ακόμη και «πακιστανικά» κινητά, προκειμένου να επικοινωνήσουν με τον 53χρονο.
«Όλα τα ‘πακιστανικά’ εντοπίζονται. Όχι σε ποιον ανήκουν, εντοπίζονται πού ακριβώς είναι και πού έχουν κάνει ενεργοποιήσεις. Υπάρχει λογισμικό που εντοπίζει τα πάντα», δήλωσε χαρακτηριστικά.