Προετοιμασία 10’
ΥΛΙΚΑ
15 πολύ λεπτές φέτες απάκι
1 πράσινη καυτερή πιπεριά (κομμένη σε μικρά κυβάκια)
4-5 τοματίνια
50 γρ. ώριμη γραβιέρα Κρήτης, σε φλοίδες
6-7 κομμάτια, πεπόνι Κρήτης
4-5 ελιές, φιλέτο
1 κ.γ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (π.χ. δυόσμο, βασιλικό)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε τα ντοματίνια και τα μυρωδικά, και ξεχωρίζουμε τα φύλλα. Καθαρίζουμε το πεπόνι. Βγάζουμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις κόβουμε σε μακρόστενα φιλέτα. Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο και το πεπόνι σε αντίστοιχο μέγεθος.
Σε ένα μεγάλο πιάτο, απλώνουμε το απάκι και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά από επάνω εναλλάξ καλύπτοντας το αλλαντικό ώστε να μοιραστούν ανάλογα και να υπάρχουν όλες οι γεύσεις και υφές σε κάθε μπουκιά. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και τελευταία βάζουμε τα μυρωδικά .