Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ο Χαρδαλιάς – Το μήνυμα που έστειλε

Διήμερη επίσκεψη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πραγματοποιεί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς - Το μήνυμα που έστειλε

«Η Ελλάδα διαχρονικά με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, περιλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, επιζητεί τη συνεννόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας σε ένα πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού. Η χώρα μας ήταν και παραμένει δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Θέματα αμυντικής θωράκισης και ενίσχυσης της αποτρεπτικής μας ισχύος, όπως και θέματα εθνικής κυριαρχίας παραμένουν αδιαπραγμάτευτα».

Με αυτό μήνυμα αυτοπεποίθησης και ισχύος ξεκινά σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, τη διήμερη περιοδεία του στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς θα βρεθεί σήμερα σε Ικαρία, Φούρνους, Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Νίσυρο και Τήλο. Αύριο, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να επισκεφτεί τις νήσους Χάλκη, Κάσο και Αστυπάλαια.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο υφυπουργός θα μεταβεί σε συγκροτήματα, μονάδες, υπηρεσίες και επιτηρητικά φυλάκια του Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ θα επισκεφθεί την κανονιοφόρο «Νικηφόρος», η οποία μετέχει στην επιχείρηση «Επιτήρηση Νήσων Ανατολικού Αιγαίου».

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς θα έχει συναντήσεις με τις δημοτικές,  περιφερειακές, αστυνομικές και θρησκευτικές αρχές των νησιών που θα επισκεφθεί, ενώ θα συνοδεύεται, μεταξύ άλλων, από τον διοικητή της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγο, Δημήτριο Χούπη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.