Σπαγγέτι με σολομό, ελιές και τσίλι

Με την χαρακτηριστική γεύση του ψαριού και το άρωμα του φινόκιο.

Προετοιμασία 15′, Μαγείρεμα περίπου 10′

ΥΛΙΚΑ  (για 2 – 3 μερίδες)

400 – 500 γρ. σπαγγέτι

500 γρ. φρέσκος σολομός, σε κύβους (περίπου 5 εκ.)

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

6 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. φινόκιο ψιλοκομμένο

1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη

25 γρ. ελιές απύρηνες, κομμένες στη μέση

125 γρ. λευκό κρασί

200 γρ. ζωμός λαχανικών σπιτικός ή από βιολογικό κύβο

300 γρ. σάλτσα από ντοματίνια

½ κ.γλ. εστραγκόν

Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζουμε το σπαγγέτι al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια σολομού και τα αλευρώνουμε ελαφρώς. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το μισό από το λάδι και σοτάρουμε εκεί τον σολομό από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζουμε τον σολομό από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και σκουπίζουμε τον πάτο της κατσαρόλας με χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτα. Βάζουμε και πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε εκεί το υπόλοιπο λάδι. Σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι, το φινόκιο, το σκόρδο, το τσίλι, τις ελιές, μέχρι να μαραθούν. Τότε, προσθέτουμε και τον σολομό. Στη συνέχεια το κρασί και μόλις εξατμιστεί, τον ζωμό και τη σάλτσα ντομάτας. Οταν αρχίσει να βράζει το μείγμα προσθέτουμε το εστραγκόν, το ξύσμα λεμονιού, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά ακόμη.

Σουρώνουμε το σπαγγέτι και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με προσοχή για να μη διαλυθεί ο σολομός. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.