Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Θα είναι το τέλος Μητσοτάκη αν υπάρξει υπόνοια σύνδεσης με το Predator – Τι είπε για μετεκλογικά σενάρια

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την 86 ΔΕΘ

Σαφείς απαντήσεις από τον πρωθυπουργό για την υπόθεση των υποκλοπών ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα των εκλογών και στα σενάρια συνεργασιών, ενώ ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά κατέστησε σαφές -αφού εξέφρασε την ανησυχία του- πως η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα προκειμένου να περιορίσει την τουρκική προκλητικότητα.

«Ολα στη Δικαιοσύνη»

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε θλιβερό στην Ελλάδα του 2022 να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα (σ.σ. υποκλοπών). «Η κ. Μπακογιάννης έλεγε ότι υπεύθυνος να μάθει ο ελληνικός λαός τη αλήθεια είναι το θύμα. Μου ζητούν να κάνω κάτι που είναι παράνομο. Εδώ να δείτε θράσος. Βάσει του νόμου του 2006 ο Πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο και να τα μάθουμε όλα. Τους λόγους της παρακολούθησης τους ξέρουμε άλλωστε. Το θέμα είναι τυπικό».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εξέφρασε την απορία του πώς είναι δυνατόν να αποκλείονται όλα τα πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν στην υπόθεση από την εξεταστική. «Είναι δυνατόν να αποκλείονται οι δημοσιογράφοι που έκαναν τις αποκαλύψεις; Εγώ θα πάρω όλες τις πρωτοβουλίες για να κληθούν στο ευρωκοινοβούλιο» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο ίδιος επανέλαβε το αίτημα για εκλογές μετά το πέρας της αποκάλυψης των υποκλοπών «για να πάει ο ψηφοφόρος με γνώση».

«Ούτε εγώ την έχω. Τα χιλιάδες τρολς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ας μιλήσουμε για τη ΝΔ, με έχουν στοχοποιήσει. Μιλούν για πρακτοριλίκια. Ολα έχουν όριο την αξιοπρέπεια. Εγώ τη μετρώ ως προσωπικότητα. Η συνωμοσιολογία δεν με ενδιαφέρει. Δεν έχω τραπεζώσει κανέναν κ. Μητσοτάκη. Εγώ απλός ευρωβουλευτής είμαι. Η κ. Μπακογιάννη απείλησε με 10 χρόνια φυλακή όποιον μιλήσει. Και είπε ότι είναι φυσικό να παρακολουθούνται οι πολιτικοί. Αυτούς θα έπρεπε να παρακολουθούν γιατί αυτοί έχουν σχέση με δίκτυα εξουσίας. Να αρθεί το απόρρητο και να φύγουν οι σκιές. Τι θα έλεγε ο κ. Μητσοτάκης αν παρακολουθούσαν την πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Μητσοτάκης φοβάται πολύ το θέμα του Predator. «Θα τσαλακώσει την εικόνα του. Μιλάμε για πυρηνικό όπλο απέναντι σε πολιτικούς αντιπάλους. Αν υπάρξει υπόνοια διασύνδεσης, θα είναι το τέλος για τον κ. Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ολα στη δικαιοσύνη κύριοι».

Όπως είπε, ζητήσαμε να κληθούν στην εξεταστική όλα τα πρόσωπα που έχετε αναδείξει. «Το link το δικό μου με τον κ. Κουκάκη είναι το ίδιο. Το κέντρο είναι εδώ. Είναι κορυφαίο το ζήτημα. Οι αρμόδιοι με ενημέρωσαν για εκβιασμό. Αν το είχα ενεργοποιήσει θα είχαν υλικό από την καθημερινή μου προσωπική ζωή. Ολα όσα λέω δεν είναι θεωρίες. Με ενημέρωσαν ειδικοί. Θέλετε λοιπόν να ζήσουμε δημοκρατίες που ο δικαστής θα φοβάται να δικάσει επειδή πιθανώς να του έχουν κλέψει προσωπικές στιγμές; Πρέπει να απαγορευτούν αυτά τα παράνομα λογισμικά. Η ΝΔ να αφήσει λοιπόν τα ναζάκια. Θα πάρω όλες τις πρωτοβουλίες για να κληθούν οι πάντες στις Βρυξέλλες».

«Η θέση μου είναι καθαρή. Οτι και αν έχει συμβεί παράνομα είτε από τη σημερινή κυβέρνηση είτε από την προηγούμενη να πάει στη δικαιοσύνη. Υπάρχει μία παραπάνω ευαισθησία του ευρωπαϊκού παράγοντα για την τωρινή περίοδο λόγω του Predator. Tέτοια λογισμικά δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Κανείς βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος δεν υποστήριξε τον κ. Μητσοτάκη» πρόσθεσε.

 «Μητσοτάκης και Τσίπρας ταυτίζονται»

Ερωτηθείς για μετακλογικά σενάρια, ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την άποψη πως ταυτίζονται Μητσοτάκης και Τσίπρας, «θέλουν να είναι πρωθυπουργοί».

«Ας στηρίξουν λοιπόν ο ένας τον άλλο και ας συνεργαστούν. Εμείς δεν δημιουργούμε σενάρια. Ο Τσίπρας έλεγε ότι είμαστε κοντά στον Μητσοτάκη, τώρα λένε ότι ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και βγάζεις ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να μας υπονομεύσουν. Από την πρώτη Κυριακή να υπάρξει κυβέρνηση με πρωθυπουργό που θα τον σέβονται οι εταίροι. Οχι πρωθυπουργούς των κάλπικων δημοψηφισμάτων και των υποκλοπών. Η χώρα χρειάζεται ισχυρό πολιτικό κεφάλαιο. Δεν ζούμε σε σταθερό περιβάλλον και πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε».

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός είναι σε πανικό. «Κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες να παραμείνει στην καρέκλα. Οι εκφράσεις του δεν ταιριάζουν στα σύγχρονα πολιτικά ήθη. Η δική μας παράταξη ήταν θεματοφύλακας της δημοκρατίας. Είναι υποτιμητικό να μιλά έτσι για δημοκρατικά κόμματα. Για τις συνεργασίες μην βιάζεστε. Δεν χρειάζονται σενάρια. Ο λαός θα κρίνει. Το δίλημμα είναι ανατροπή με τη δημοκρατική παράταξη ή συνέχιση των φαινομένων που αντιμετωπίζουμε.

» Δεν απαγορεύεται να γίνει Πρωθυπουργός του πρώτου κόμματος. Εμείς δεν θα τον κάνουμε ειδικά αν μειωθεί το ποσοστό του και αποδοκιμαστεί. Δεν θα τους βάλουμε από το παράθυρο. Αν το ποσοστό μας είναι μεγάλο θα μπουν και θέματα που θα αφορούν τα πρόσωπα, το λέω ξεκάθαρα. Μη φοβάστε τη λαϊκή ετυμηγορία».

Όπως παραδέχτηκε, η παράταξή μας πέρασε δύσκολα, επιφορτίστηκε με το μεγάλο βάρος της κρίσης. «Η ΝΔ απέδρασε το 2009 και άφησε πίσω της τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας. Τερατογενέσεις είχαμε τότε. Το πληρώσαμε τότε. Εχουμε όμως δημιουργήσει πολιτικό κεφάλαιο. Δεν έχουμε ταβάνι και μπορούμε να είμαστε νικητές σ’ αυτή τη μάχη. Χαίρομαι που πάμε καλά στις δημοσκοπήσεις. Δεν εφησυχάζουμε».

Ελληνοτουρκικά

Εκφράζοντας την ανησυχία του για την τουρκική προκλητικότητα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, υπάρχει μία στρατηγική διαπαιδαγώγηση του τουρκικού λαού στη σύγκρουση. Η Τουρκία σε κάθε μέτωπο δημιουργεί εντάσεις. Χίμαιρα είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Δεν υπάρχει πια. Αναβάθμιση της τελωνειακής σχέσης αλλά με όρο μη παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και άμεσο εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία. Επίσης, άρση της ομοφωνίας στο Συμβούλιο».

Στο σημείο αυτό, μάλιστα, αποκάλυψε πως πριν τον Εβρο ήταν στο γραφείο του κ. Σοϊλού στην Τουρκία.

«Με τις κάμερες έλεγε ότι δεν θέλω τα χρήματά σας. Με κλειστές τις κάμερες έπεσαν οι τόνοι. Μου εξήγησαν ότι η ένταση έχει να κάνει με τις δημοσκοπήσεις. Γίνεται παιχνίδι. Οι δικές μας ευθύνες είναι και ευρωπαϊκές, δεν υπάρχει ολοκληρωμένη πολιτική. Να γίνεται μία δίκαιη κατανομή ανάλογα με τις αντοχές. Η Ελλάδα τι έκανε γι’ αυτό; Πίεσε; Κινήθηκε διπλωματικά;  Χρειαζόμαστε διαφορετική πολιτική. Εγώ με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων διαφωνώ. Αλλα διαφωνώ και με πολιτικές που εκθέτουν τη χώρα. Να προστατεύουμε τα σύνορα προστατεύοντας τα δικαιώματα. Η εποχή του κοροναϊού μείωσε τις ροές αλλά αυτό είναι προσωρινό».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.