Προετοιμασία 10′, Αναμονή 1 νύχτα

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

140 γρ. μπανάνα καθαρισμένη από τη φλούδα

130 γρ. φρούτα του δάσους

150 ml γάλα καρύδας

1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)

Για γαρνίρισμα

Φρέσκα φρούτα του δάσους της επιλογής μας

1 κ.σ. τσιπς καρύδας

1 κ.σ. γκρανόλα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε από το προηγούμενο βράδυ τα 200 γρ. μπανάνα σε φέτες, τις κλείνουμε αεροστεγώς σε ένα σκεύος και τις βάζουμε στην κατάψυξη. Κάνουμε το ίδιο και με τα φρούτα του δάσους, χωρίς όμως να τα κόψουμε.

Το επόμενο πρωί βάζουμε πρώτα την παγωμένη μπανάνα σε ένα καλό μπλέντερ ή μούλτι και τη χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστεί. Προσθέτουμε τα φρούτα του δάσους και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το γάλα και το σιρόπι σφενδάμου και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει λεία και πηχτή υφή. Αν το προτιμάμε πιο αραιό μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα γάλα. Σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους, τσιπς καρύδας και γκρανόλα.