Προετοιμασία 10’, Αναμονή 17 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 15 παγωτίνια)

5 μπανάνες

1 κ.σ. μέλι

50 γρ. σταγόνες σοκολάτας

30 μπισκότα πτι μπερ

30 γρ. δημητριακά βρόμης (προαιρετικά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε τις μπανάνες σε φετάκια και τις βάζουμε σε σακουλάκι και στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.

Τις αφαιρούμε και τις χτυπάμε σε μούλτι ή με ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρουν τη μορφή κρέμας.

Ρίχνουμε το μέλι και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Στρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε 15 μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο σε τρεις σειρές από 5.

Αδειάζουμε το μείγμα μπανάνας από πάνω, το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 15 μπισκότα.

Καλύπτουμε το ταψάκι με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 με 12 ώρες.

Αφαιρούμε, αναποδογυρίζουμε την παγωμένη πλάκα με τα μπισκότα και τα κόβουμε με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι ώστε να δημιουργηθούν 15 παγωτίνια-σάντουιτς.

Προαιρετικά γαρνίρουμε τα πλαϊνά με τριμμένα δημητριακά βρόμης.