Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 5΄, Βράσιμο 12΄
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες ως πρώτο πιάτο)
200 γρ. κινόα
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Χυμός από 1 λεμόνι
10 φύλλα δυόσμου
10 φύλλα μαϊντανού
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
Ανθός αλατιού
20 ml ελαιόλαδο
Για τις γαρίδες
5 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
Χυμός από 1 λάιμ
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά τσίλι
Φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
Ανθός αλατιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει την κινόα και τη βράζουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε την κινόα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Γαρίδες: Παράλληλα, ατμίζουμε για 2 λεπτά τις γαρίδες (τις βάζουμε δηλαδή είτε σε ατμομάγειρα είτε σε ένα ανοξείδωτο σουρωτήρι στερεωμένο στο στόμιο μιας κατσαρόλας με νερό που βράζει). Τις αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν. Τις μαρινάρουμε στον χυμό λάιμ, το κρεμμυδάκι, την πιπεριά, το τζίντζερ φρέσκο και τον ανθό αλατιού για λιγότερο από 1 λεπτό.
Σερβίρισμα: Χτυπάμε ελαφρά με ραβδομπλέντερ, σε μούλτι ή μπλέντερ τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του δυόσμου και του μαϊντανού και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε την κινόα, το τζίντζερ και το αλάτι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με τη σάλτσα εσπεριδοειδών και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε τη σαλάτα σε μια μακρόστενη πιατέλα και από πάνω τοποθετούμε τις μαριναρισμένες γαρίδες. Περιχύνουμε με λίγη από τη μαρινάδα τους.