Στήρα στο φούρνο με πατάτες

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την στήρα με άλλο ψάρι της αρεσκείας μας.

Προετοιμασία 35΄, Ψήσιμο 45΄ – 60΄

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

1 στήρα 2 – 2½ κιλά, καθαρισμένο

3 ντομάτες σε ροδέλες πάχους 1 εκ.

5 πατάτες σε στρογγυλές φέτες ½ εκ.

150 ml λευκό ξηρό κρασί

1 κρεμμύδι κόκκινο, σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο στη μέση

200 ml ελαιόλαδο

2-3 κλωναράκια φρέσκου βασιλικού

2 φύλλα δάφνης

2 κ.σ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά το ψάρι, αλλά και μέσα στην κοιλιά του. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ταψί τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και βάζουμε το ψάρι στο κέντρο. Τριγύρω βάζουμε τις πατάτες. Από πάνω ρίχνουμε διάσπαρτα τα κλωνάρια βασιλικού με τα φύλλα δάφνης και στη συνέχεια τις ροδέλες κρεμμυδιού. Τέλος, καλύπτουμε με τις ροδέλες ντομάτας. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρασί. Ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.