Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν οι αρχές τις έρευνες, σχετικά με την σοκαριστική δολοφονία θείας κι ανιψιού, που έγινε στην Αίγινα το 2015 και εξιχνιάστηκε πριν από λίγες ημέρες με τη σύλληψη του 36χρονου φονιά στη Μάλτα.
Ωστόσο, το μυστήριο δεν τελειώνει εδώ, αφού πλέον οι αρχές ερευνούν το -πολύ πιθανό πλέον- ενδεχόμενο ο δράστης να είχε έναν ή και περισσότερους συνεργούς. Μάλιστα, ένα από τα άτομα που εξετάζονται ως πιθανοί συνεργοί είναι συγγενής του δράστη.
- Διαβάστε επίσης: Συνεχίζεται το θρίλερ της Αίγινας παρά τη σύλληψη του φονιά – Το προφίλ του δράστη και τα αναπάντητα ερωτήματα
Σύμφωνα με το Live News του MEGA, ο 36χρονος που συνελήφθη στη Μάλτα είναι μεν ο βασικός ύποπτος, όμως πληροφορίες αναφέρουν την ίδια περίοδο που έφυγε άρον άρον από την Αίγινα, ένα συγγενικό του πρόσωπο εγκατέλειψε επίσης το νησί.
Ίσως να υπάρχει και τρίτο πρόσωπο
Όμως οι έρευνες δεν σταματούν εκεί, αφού οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο εάν υπάρχει και τρίτο πρόσωπο, το οποίο ενημέρωσε αρχικά τον δράστη για το ποσό των 800.000 ευρώ που είχαν τα θύματα στην κατοχή τους.
Υπενθυμίζεται, πως ο δράστης εντοπίστηκε από τις αρχές της Μάλτας μετά από έναν τυχαίο έλεγχο στην παραθαλάσσια πόλη των 15.000 κατοίκων στην οποία είχε βρει καταφύγιο, μετά το άγριο έγκλημα.
Οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτη τη συμπεριφορά του, τον μετέφεραν στα γραφεία της αστυνομίας και εκεί ταυτοποιήθηκε το DNA βάσει του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί από την ΕΛΑΣ για τον 36χρονο τον περασμένο Μάρτιο.
Το χρονικό
Το διπλό έγκλημα σημειώνεται τον Νοέμβριο του 2015. Οι δράστες μπαίνουν στο σπίτι, ξυλοκοπούν άγρια τα θύματά τους και αφού βρίσκουν τα χρήματα που ψάχνουν, βάζουν φωτιά, τόσο για να τους εξοντώσουν όσο και για να σβήσουν τα ίχνη τους.
Οι κηλίδες αίματος στους τοίχους του σπιτιού, μαζί με τα σπασμένα έπιπλα και τα τζάμια των παραθύρων, συμπύκνωναν το μαρτύριο που έζησαν η 70χρονη Ειρήνη Μαρμαρινού και ο 44χρονος ανιψιός της, Λάμπρος Πρωτονοτάριος.
Όπως φάνηκε από την άρση τραπεζικού απορρήτου, λίγες μέρες πριν το διπλό έγκλημα η 70χρονη είχε προχωρήσει σε αναλήψεις από τράπεζα ύψους 800.000 ευρώ. Κάτι που όπως φαίνεται γνώριζαν οι δράστες, που μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν τα χρήματα και να σκοτώσουν.
Οι «σκόπελοι» στον δρόμο της εξιχνίασης
Όπως είχε αποκαλύψει πριν από έναν χρόνο το Live News, οι εργαστηριακές αναλύσεις οδήγησαν σε έναν κύκλο 60 υπόπτων, με όλους όπως διαπιστώθηκε να ζουν στο ίδιο χωριό της Αλβανίας και να έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.
Ένας από αυτούς τη μέρα του εγκλήματος βρισκόταν στην Αίγινα όπου εργαζόταν αλλά πρόλαβε να διαφύγει. Πέρασε στη Μάλτα και από κάποια στιγμή και μετά, πίστεψε, όπως φαίνεται, πως είχε γλιτώσει οριστικά και πως υπόθεση είχε κλείσει ως ανεξιχνίαστη.
Ανέβαζε βίντεο και φωτογραφίες στους διαδικτυακούς του λογαριασμούς από διακοπές και ταξίδια αναψυχής, με τις Αρχές να συνεχίζουν αθόρυβα, δίχως να κινήσουν τις υποψίες του.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, επειδή η ποσότητα του γενετικού υλικού που βρέθηκε στο σπίτι του φονικού ήταν μικρή, οι αναλύσεις οδήγησαν στον εργάτη αλβανικής υπηκοότητας και στους στενούς συγγενείς του, με τις ελληνικές Αρχές να προσπαθούν από την πρώτη στιγμή να βρουν ένα κώδικα επικοινωνίας με τους συναδέλφους τους στη γειτονική χώρα, για να πέσει άπλετο φως.
Ο 36χρονος είναι για μήνες ο βασικός ύποπτος αλλά αρχικά τα στοιχεία που υπάρχουν δεν είναι αρκετά για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία σε βάρος του. Όλα αυτά μέχρι να βρεθεί DNA του, έξω από τον τόπο του εγκλήματος, πάνω σε σκούφο που φορούσε και του έπεσε μετά τη δολοφονική επίθεση.
Αστυνομικοί στη Μάλτα πήραν αποτυπώματα από τον 36χρονο και όταν ταυτοποιήθηκαν με εκείνα του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, ειδοποίησαν τις ελληνικές Αρχές.
Μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο τι απέγιναν τα χρήματα που υπήρχαν μέσα στο σπίτι και ποιοι ήταν οι συνεργοί στο διπλό φονικό, με τις διαδικασίες για την έκδοση του 36χρονου κατηγορούμενου στην Ελλάδα, να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.