Μου φαίνεται πως ο ενοχλητικότερος κοριός είναι ο ψόφιος. Και από τους λαλίστατους, ο απόρρητος. Ευφυέστερος όμως από όλα τα παράσιτα, ο ψύλλος: είναι επιδεκτικός γυμναστικής στα τσίρκα, και στα κοινοβούλια είναι ευπρόσδεκτος για την προτίμησή του να πηδά ή να μπαίνει στ’ αυτιά -όχι μόνο γιατί «κοριός» στ’ αυτί δεν συνηθίζεται αλλά γιατί το αυτί, πάλαι ποτέ όργανο της ακοής, πλέον περιττεύει.
Τον ρόλο του έχει αναλάβει ένα bluetooth μεγάλων αποστάσεων.

Διάβαζα εχθές σε «φύλλα προσκείμενα», πως πριν τη συζήτηση στη Βουλή, το «θέμα» ήταν ο Μητσοτάκης, και πως μετά το πέρας της, το «θέμα» είναι ο Τσίπρας. Λάθος. Και τις δύο φορές το θέμα είναι η βιοτεχνολογία.
Και τον χειμώνα, απ’ ό,τι φαίνεται, θα είναι η τεχνολογία τροφίμων -για τα ληγμένα.
Οπότε το δίλημμα:
«Μητσοτάκης ή περιπέτειες» διόλου δεν αντικαθιστά το:
«βιοτεχνολογία ή τεχνολογία τροφίμων».
Αντίθετα, το συγκεραίνει,
όπως συμβαίνει με το φαινομενικά ασυγκέραστο: «Ελευθερία ή Θάνατος». («Αν πεθάνεις, γιατί να φας; Αν είσαι ελεύθερος, τί θα φας; Ληγμένα;»)

ΥΓ. Επέλεξα για την σημερινή «Αιχμή», μια φωτογραφία με ένα αυτί και μια ανοιχτή παλάμη ως χοάνη για καλύτερη ακοή αλλά και ως «μούντζα». Δεν υπήρχε ακόμη το bluetooth και οι νοικοκυρές αγνοούσαν τη φυλομετάβαση και πέταγαν, χωρίς πολλά πολλά, τα «ληγμένα» στα σκουπίδια.