Σάντουιτς με ξύγαλο και ελιές

Ο πελτές μαζί με τις ελιές και το ψωμί από χαρούπι δίνουν ένα εξαίσιο αποτέλεσμα.

Προετοιμασία 5′

ΥΛΙΚΑ  (για 1 σάντουιτς)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρή σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

90 γρ. ροδέλες μαύρης ελιάς

1 κ.σ. βασιλικός, λεπτοκομμένος

1 κ.γ. πελτές ντομάτας

1 χωριάτικο ατομικό καρβελάκι από χαρούπι ή ολικής άλεσης

2 κ.γ. ξύγαλο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με τις ελιές για 1-2 λεπτά, ενώ ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι, τα φύλλα του βασιλικού και τον πελτέ και ανακατεύουμε για ακόμη 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανοίγουμε με μαχαίρι το καρβελάκι στη μέση και αλείφουμε το εσωτερικό με το ξύγαλο. Προσθέτουμε τις ελιές.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.